Evlat nöbeti bu yüzden önemli! En güçlü ses annelerin

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Diyarbakır'da 1000'inci gününü geçen evlat nöbetiyle ilgili Haber7'ye değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 31.05.2022 16:23 GÜNCELLEME 31.05.2022 16:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki nöbetinde 1000'inci gün geride kaldı. 

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay ve AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, evlat nöbetinin önemini Haber7'ye değerlendirdi. 

"PKK HALKI BASKILAYARAK GÜÇ HALİNE GELDİ"

PKK'nın halkı baskılayarak güç haline dönüştüğünü belirten Şeyhanlıoğlu, "Hacire Annemizle başlayan eylem devam ediyor. Halk bir süre sonra çocuklarının HDP'den kaçırıldığını öğrendi" dedi. 

"ÇOCUĞU KAÇIRILAN BABA GÜNLERCE AĞLADI, EYLEM YAPACAK YER BULAMADI"

Bir öğrencisinin de PKK tarafından dağa kaçırıldığını anlatan Şeyhanlıoğlu şunları söyledi:

"Benim bir öğrencim vardı. Erzurumlu, Mustafa isminde bir çocuk. O bir süre sonra kandırıldı gitti. Babası eylmem yapacak yer bulamadı. Günlerce ağladı. 2011 yılından bahsediyorum. Çok zaman sonra haber geldi, perişan olduklarını söylediler. Şu anda evlat nöbetindeki anneler doğru yolda. PKK terör örgütüne karşı sivil direniş hareketedir. Bunun güçlenmesi lazım. En güçlü ses şu anda annelerin sesi. Evlatlarını geri getiriyorlar."

"DİYARBAKIR ANNELERİ KÜRT HALKININ ONURUDUR"

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner ise Diyarbakır annelerinin Kürt halkının onuru olduğunu söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Diyarbakır annelerimiz Kürt halkımızın onurudur. Bir kısmı evlatlarına kavuştular diğerleri bekliyorlar. Evlatlarına kavuşmak için başlayan hareket evlatlarına kavuştuklarında bitmeyecek. Artık hiç kimsenin dağa çıkartılmayacağı güne kadar devam edecek.

Ben inanıyorum ki Diyarbakır annelerimiz PKK’nın partisi olan HDP’nin de siyasi vesayetini kırmak için bu onurlu direnişlerini sürdüreceklerdir. Bu 1000 gün daha sürse de amacına ulaşıncaya kadar annelerimiz evlatlarının ölmemesi için bekleyeceklerdir. Annelerimizi bu kutsal direnişleri için ellerinden öpüyorum."

"ANNELER EVLATLARINI ALINCAYA KADAR MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEK"

Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay ise şunları söyledi:

"Bir annenin evladının hayatta kalmasını istemesi yeryüzünün en kutsal taleplerindendir. Yeryüzünün en aşağılık ve cani örgütü, bu annelerin çocuklarını daha küçük yaştayken dağa götürüp terörist olarak yetiştiriyor ve vatanına kuşun sıktırıyor.

Diyarbakır anneleri 1000 gün önce evlatlarını HDP’den istediler. Neden bu partiden istediler? Bölgedeki insanlar biliyor ki terör örgütüne eleman kazandırma HDP üzerinden gerçekleştiriliyor. Anneler bunun için HDP’nin önünde toplanarak çocuklarını getirmelerini talep ettiler.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla 35 ailenin yüzü güldü. Anneler bu kutlu mücadelelerini evlatlarını alıncaya kadar sürdüreceklerine kanaatleri tamdır."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların reşit olsun yada olmasın çocuklarını kaçırıp terörist yapmak ne demek yahu, bu fiilleri yaptığı sabit bir parti nasıl olurda kapatılmaz. Mesela düşünün Amerika'da bir parti açıktan İŞİD terör örgütünü destekliyor ve Amerikan vatandaşlarını kaçırıp İŞİD'e teslim ediyor, size soruyorum böyle bir parti açık kalabilir mi, böyle partinin yöneticilerinin Amerika'da nefes alma, yaşama hakkı olabilir mi. Malesef bizim ülkemizde bu teröristler bir de milletvekili oluyor.
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP YE TEPKİNİZİ sandıkta verin kürt kaerdeşlerim. hem eylem yapıp seçimdede diyarbakırda hdp 1.parti olursa yine eylem başarısız demektir
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcıları olsun...
    Cevapla
  • azmi 1 yıl önce Şikayet Et
    haydi bakalım seçimlerde gösterin hdp ye gününü ki şehit analarıda hakkını helal edeki çocuklarıniza kavuşasınız oradakiler hepsi hdp ye oy vermiş kişiler kendi itirafları
    Cevapla
  • Sofi 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilmiş kardeş bu insanlar oy vermiyorsa bu hainler nasıl birinci parti çıkıyor boş yapma git kendini kandır
    Cevapla
  • Azmiye cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu saçmalama. Ben diyarbakırlıyım ne demek oradakilerin hepsi hdp'ye oy vermiş? Hayatımda HDP'ye oy vermemişim. İnsanları oturduğunuz yerden yaftalamayın. Klavye delikanlılığı yapmayın. Çok merak ediyorsanız gelin bölgenin refleksini yerinde görün. İftirayı da bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti