İstanbul Valiliği'nden Galata Kulesi önündeki görüntülerle ilgili açıklama

Galata Kulesi önünde kendini yakmaya çalışan kişiyle ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Şahsın Konya ili Meram ilçesi nüfusuna kayıtlı A.C.T.P olduğu ve hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi. Konuyla ilgili soruşturma açıldı.

İstanbul Valiliği'nden Galata Kulesi önündeki görüntülerle ilgili açıklama
İstanbul Valiliği'nden Galata Kulesi önündeki görüntülerle ilgili açıklama
GİRİŞ 31.05.2022 20:50 GÜNCELLEME 31.05.2022 23:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bu akşam saat 18.30 sıralarında Galata Kulesi önünde bir kişi kendini yakma girişiminde bulundu. Çevredekilerinin müdahalesiyle şahsın üzerindeki alevler söndürüldü. 

İstanbul Valiliği, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, kendini yakmaya çalışan kişinin Konya ili Meram ilçesi nüfusuna kayıtlı A.C.T.P olduğu belirtildi. Şahsın, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığı, tedavisinin devam ettiği belirtildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Beyoğlu ilçesinde Galata Kulesi önünde akşam saatlerinde eline plastik bir orak alan Abdullah Cihat Turan P. (28), henüz bilinmeyen bir nedenle kıyafetine önce tiner döktü, ardından da kendini ateşe verdi. Bir anda yanmaya başlayan genç adeta alev topuna döndü.

AĞIR YARALI OLARAK HASTANEYE KALDIRILDI

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı genci yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı.

CEBİNDE KONYA'DAN GELİŞ OTOBÜS BİLETİ BULUNDU

Gencin vücudunda 2. ve 3. dereceden yaktıkları olduğu ve hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, gencin cebinde Konya'dan geliş otobüs bileti olduğunu tespit etti. Ayrıca gencin yanan poşetindeki tableti de polis tarafından muhafaza altına alındı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • dede korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya'da tiner mi bulamamış, kibrit mi? çevredekiler de provokasyon olduğunu anladığı için mi müdahale etmedi acaba? değilse, vah insanlığa!!!
    Cevapla
  • Yetersiz Ulvi 1 yıl önce Şikayet Et
    Olayın görüntülerini izledim, şahıs İstanbul sokaklarında elinde maket bir horak ve Azrail kostümü ile bir süre dolaşıyor, sonra Galata kulesi önünde bu eylemi gerçekleştiriyor. Bebek sahilinde ilişkiye girenler, çırılçıplak güneşlenen şahıs, Antalya'da çocuğu ile çırılçıplak gezen kadın, bugün o kadar çok garip olay oldu ki, bağlantısız olması imkansız, birileri düğmeye basmış, bu çok belli.
    Cevapla
  • UMUT 1 yıl önce Şikayet Et
    yakmaya calısmamıs yakmıs ve yakarkende kımse mudahale etmemıs mudahale etmediği gibi selfı felan cekmısler ne zaman bu hale geldik toplum olarak anlamak zor
    Cevapla
  • Mert haksever 1 yıl önce Şikayet Et
    Turistik bir bolgede yapilan bu hareketin arkasi sorusturulmali bu vatandasi kim oraya itti ve buna ikna etti bakilmali, hayat tüm dunya icin zorlaştı ama kimse kendini yakmamali çözüm bu degil, insanlarin zaaflarini kullanan hainler en agir ceza ile cezalandirilmali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı