Başkan Erdoğan'ın operasyon mesajı sonrası PKK kazdığı mevzilerden kaçıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyon sinyali sonrası terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Münbiç sınırına kazdıkları mevziler boş kalırken, teröristler mevzilerin arkasına saklandı. 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 01.06.2022 14:58 GÜNCELLEME 01.06.2022 20:58
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali vermesinin ardından gözler operasyonun yapılması tahmin edilen bölgelere çevrildi.

Öte yandan Pençe-Kilit bölgesinde 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyon için Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın girebiliriz" söylemi sonrası bölge hareketlenmeye başladı.

TERÖR MEVZİLERİ BOŞ KALDI

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin hemen karşısında bulunan ve sınır ötesi operasyonlarla terörden arındırılan Suriye'nin Cerablus kenti ile YPG-PKK'lı teröristlerin kontrolündeki Münbiç arasında bulunan Seyyade Dağı, Türkiye'nin operasyon sinyali sonrasında sessizliğe büründü.

Daha önce bölgede hendek kazan ve mevziler hazırlayan YPG-PKK terör örgütü mensupları, Türkiye'nin operasyon söylemlerinin ardından bölgedeki defalarca kez taciz atışı yaptıkları mevzileri terk etti. Boş kalan mevziler ise kameralara yansıdı.

TERÖRİSTLER MEVZİLERİN ARKASINA SAKLANDI

Türkiye'nin operasyon hazırlıklarına başlamasının ardından daha önceden bölgede faaliyet gösteren teröristlerin Seyyade Dağı'ndaki boş mevzileri, bölgede "Türkiye'nin operasyon hazırlıklarına başlamasının ardından terör örgütü paniğe kapıldı" şeklinde yorumlandı. Ayrıca terör örgütü PKK/YPG mensuplarının operasyon ihtimali sonrası Seyyade Dağı'ndaki mevzilerin arkasına saklandığı öğrenildi.

PENÇE-KİLİT'TE 14 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 14 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Terör yuvalarına pençemizi vurmaya devam ediyoruz. Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Asil milletimizi terör belasından kurtarmak için mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz." ifadelerine yer verildi.

 

SİİRT'TE DE 1 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akçayar köyü kırsalında 1 teröristin silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma komando birliklerince, insansız hava aracı ve silahlı insansız hava aracı desteğiyle Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akçayar köyü kırsalında operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 bölücü terör örgütü üyesi silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi. 

 
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 59
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaçın kaçın bakalım.. Nereye kadar kaçacaksınız
    Cevapla
  • Trtekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha fazla leş haberi duymak istiyorum. Neden 14 olan leş sayısı 140 değil.
    Cevapla
  • Syç 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağ yakalamayın sakın.
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 1 yıl önce Şikayet Et
    sen önce ğörevini yap.MİSAL BULUNDUĞUN YERDE HAİNLERDEN ALIŞVERİŞ ETME.BU HAİNLERİN KİM OLDUĞUNU BİLİYORSUN HERHALDE.ÖNCE SAHADA SEN ĞÖREVİNİ YAP DEVLETİMİZ ĞEREĞİNİ YAPAR.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hevallar kaçın yoksa 600 dolarlık mezariniz olucak
    Cevapla
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz ama bizim yiğitleri ne koşturuyonuz peşinizden. O mesafe yeter mi size biraz daha avans verelim isterseniz. Obüslerle bir kaç 100 metre göğe çıkarabiliriz isterseniz. Yiğitler su uyur düşman uyumaz gevşemeyin bizi üzmeyin. ABD bunlara yeni sistemlerimize göre destekler vermiş olmalı. Uyanık olun. Allah yar yardımcınız olsun. Kargalara mayınları gagaklatsın.
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Leşlerini serin ellemeyin ibretlik olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar