Terör örgütü YPG/PKK bir ayda 600 çocuk kaçırdı! Önce eğitim sonra silah

Teröristler çocuk kaçırmak için hususi birim kurdu. Kaçırılan çocuklar kimsenin giremediği özel kamplarda ideolojik eğitime tabi tutuyor. Hainler, DEAŞ kamplarındaki öksüz çocukları toplayıp önce silah eğitimi verip sonra cepheye sürüyor.

Terör örgütü YPG/PKK bir ayda 600 çocuk kaçırdı! Önce eğitim sonra silah
Terör örgütü YPG/PKK bir ayda 600 çocuk kaçırdı! Önce eğitim sonra silah
GİRİŞ 02.06.2022 07:20 GÜNCELLEME 02.06.2022 07:23
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye’de binlerce çocuğu ailelerinden kopararak dağa kaçıran PKK terör örgütü aynı yöntemi Suriye’de de uyguluyor.

Bu konuda özel çalışmalar yürüten Suriye İnsan Hakları Ağı, Rasd Suriye İnsan Hakları Derneği gibi kuruluşlar kaçırılan çocuklar konusunda düzenli liste tutuyor. Şu ana kadar Kamışlı, Menbiç, Tel Rifat, Haseke, Rakka, Deyr ez-Zor, Ayn el-Arab gibi Suriye işgal beldelerinden 600’ü aşkın çocuğun kaçırıldığı tespit edildi. Bu çocukların yüzde 55’i kız olduğu öğrenilirken, ortalama yaşları ise 11 ila 17 arasında.

OLAYDAN HERKES HABERDAR

Aslen Suriye Malikiye’den bir Kürt olan Ferhad Oso, örgütün sırf bu amaçla özel bir birim kurduğunu anlattı. Ferhad Oso şunları söyledi: ‘Ciwanen Şoreşgere Suriye’ isimli terör birimi kaçırdıkları çocukları kimsenin giremediği gizli-özel kamplarda ideolojik eğitime tabi tutuyorlar. İlk yaptıkları şey onların etnik, dinî, ahlaki değerlerini yıkmak oluyor. Sadece PKK ideolojisi anlatılıyor. Bölge genelinde 200 bin çocuk tehdit altında, tüm uluslararası kurum ve kuruluşlar bu ihlale karşı harekete geçmeli. Teorik eğitim kamplarında 4 ila 7 ay eğitim gören çocuklar daha sonra sıcak cephelere naklediliyor. Örgüt çatışma alanlarında ölüme gönderdiği çocuklara daha sonra sivil kıyafetler giydirip Türkiye’yi suçlayan açıklamalar yayınlıyor. Kaçırılıp öldürtülen çocukların ailelerine de çocuğunuz ‘şehit oldu’ deniliyor ve büyük çoğunluğunun cesedi de aileye teslim edilmeyerek bilinmeyen bir noktada toprağa veriliyor.

"KİMSEYE ANLATAMIYORLAR"

Hâlen Şeddadi’de yaşayan PKK mağduru bir aile ise örgütün kaçırdığı kız çocuklarının istismar edildiği bilgisini paylaştı. Bölge halkının genel itibarı ile muhafazakâr olduğunu ve yaşanan rezaleti kimseye anlatamadığını belirten aile üyelerinden Saleh H. “Bazı aileler gidip mağduriyetini Batılı insan hakları dernekleri ile paylaştı. Hatta tamamına yakını bölgede yaşanan bu ihlallerden haberdar. Ancak onlar da bu durumu sadece örgüte iletme yöntemini seçiyorlar. Herhangi bir uyarı ya da yaptırım ve benzeri uygulamaları yok. Bu aileler PKK tarafından daha ağır baskılara maruz kaldı. Bazıları hapse atıldı ve çocukları öldürülmekle tehdit edildiler. Avrupalı ve ABD merkezli kuruluşlar ile örgüt arasında sözleşme var. Halkın yaşadığı sorunlara karşı duyarsız kalmayı seçiyorlar” dedi.

CEPHEDE 6 BİN ÇOCUK VAR

Gazetemize konuşan İnsan Hakları Örgütleri, bu durumun 2015’ten bu yana sürdüğünü ve bir tür sistematik katliama dönüştüğünü belirtiyorlar. Türkiye’nin yeni harekât startını verdiği PKK işgal bölgelerinde hâlen reşit olmadan cepheye sürülen 6 bini aşkın çocuk bulunuyor. Bunlara paralel olarak örgütün bir diğer militan kaynağı olarak gördüğü yer ise DEAŞ esirlerini bulunduğu kamplar. Sadece ElHol kampından kaçırılan çocuk sayısı 240... Kötü hayat koşulları nedeniyle ölüm oranlarının yüksek olduğu DEAŞ’lı ailelerin kaldığı kamplarda annesi ölen çocuklar PKK tarafından kamptan götürülüyor. Bu çocukların organ mafyasına satılanlar dışında yüzlercesi de kısa süreli ideolojik ve askerî eğitimin ardından cepheye sürülerek savaştırılıyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk işçi çalıştiran ülkelerden ayakkabi kiyafet almayan bati sosyetesinin vicdani çocuk asker gorunce sizlar mi. Sizlamaz sari sacli mavi gozlu degil. Yazik gunah deil mi bu sahipsiz sabilere. Terörü muttefik edinenler gormez duymaz bilmez.
    Cevapla
  • ysd 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafir ve münafıklar hepsi bir olmuşlar sürekli savaş halindeyiz her türlü insan kaynağını buluyorlar bizi daima savaşla meşgul Edip hem düşmanlık ekiyorlar hem de kaynaklarımızı parçala böl yönet sömürü dünya hakimiyetini sağlıyorlar
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Aileler dikkat etmeli... Sonu evlat nöbeti olur Allah muhafaza
    Cevapla
  • kahrol chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahin ateist kafir pkk yi yokediver sen her seye kadirsin...bu illeti zulmu bitiriver...
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamların ne bu dünyada ne de ahirette yatacak yeri yok. Kendi çocukları özel okullarda sefa içinde yaşarken garibanların çocuklarını dağlarda süründürüyorlar. Bunları toprak dahi kabul etmeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı