Üniversite öğrencisi Özhan'ın bedeni, organ bekleyen ailelere umut oldu

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde boğulma tehlikesi geçiren üniversite öğrencisi Özhan Ulusoy (24) denizden çıkarılırken, hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, oğullarının o sözü üzerine organlarını bağışladı.

Üniversite öğrencisi Özhan'ın bedeni, organ bekleyen ailelere umut oldu
Üniversite öğrencisi Özhan'ın bedeni, organ bekleyen ailelere umut oldu
GİRİŞ 02.06.2022 22:18 GÜNCELLEME 02.06.2022 22:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kozlu ilçesi Değirmenağzı Plajı’nda 25 Mayıs’ta serinlemek için denize giren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Optisyenlik Bölümü öğrencisi Özhan Ulusoy’u hareketsiz görenler, suya girerek öğrenciyi kıyıya çıkardı. ZBEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Ulusoy’un bugün beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberi alan aile, çocuklarının, "Başıma bir şey gelirse organlarımı bağışlayın" sözü üzerine organları bağışladı. Organ bağışı için Zonguldak'a gelecek ekip, organları alarak, nakil bekleyen hastalar için hastanelere götürecek.

ZBEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Pişkin, "Organ bağışları hayati öneme haiz. Özellikle kişinin hayattayken, organlarını bağışlaması oldukça önemli. Kalp, kornea gibi dokular son derece önemli. Çünkü bu tip doku ve organları canlı kişilerden alamıyoruz. Tıbben ölümü gerçekleşmiş kişilerin ailesinin organ bağışı yapması bu yüzden oldukça önemli. Annesi, oğlunun, 'Başıma bir şey gelirse organlarımı bağışlayın' dediğini söyledi. O yüzden başta annesine ve ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 6
  • ASGARİ ÜCRETLİ. 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeten canlı canlı alıyorlar organları kalp atıyor sadenece beyin ölü Ölmemiş kalp attyığı sürece beden ölmez ruh bedendedir bu cinayettir.
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan geldik ve yine ona döneceğiz rahmeti bol olsun mekanı cennet olsun güzel kardeşimin Allah niyeti güzel inasnın ailesine ve sevenlerine sabır versin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır versin ailesine. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Beyin ölümümden uyanan yokmu dünyada? Gencecik çocuk..
    Cevapla
  • musa 1 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin o hala yaşıyor ve yaşatacak ölmeyenn dost
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya beyin ölümü diye bir şey aslında yoksa! Canlı canlı organlarını söküp aliyorsunuz insanların.
    Cevapla
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    yillarca beyin ölümü diye bekletenler var ama gelişme yok sen olsan neyapardin? Allah rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...