FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası bu ay faiz artıracak mı?

Küresel piyasaların gözü FED'in Haziran ayı faiz kararında. FED son toplantısında faizi 50 baz puan artırarak yüzde 1'e yükselterek 2000 yılından bu yana gerçekleşen en büyük faiz artışını yapmıştı. Peki FED toplantısı ne zaman? Haziran ayı faiz kararı ne olacak?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası bu ay faiz artıracak mı?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası bu ay faiz artıracak mı?
GİRİŞ 08.06.2022 16:24 GÜNCELLEME 08.06.2022 16:25

ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı küresel bantta altın, dolar, euro, kripto para gibi birimleri doğrudan etkiliyor. 2018'den bu yana da ikinci kez faizi arttıran FED'in Haziran faiz kararı için beklentiler devam ederken Powell, devam eden faiz artırımlarının uygun olacağını açıkladı. Son toplantısında faizi 50 baz puan arttıran FED’in Haziran ayı faiz kararı merakla bekleniyor. 

ABD Merkez Bankası

FED FAİZ ARTIRIMI YAPACAK MI?

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu.

Enflasyonu düşürecek araçlara ve kararlılığa sahip olduklarını söyleyen Powell, konuşmasında para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini söyleyen Fed Başkanı, enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekeceğini ifade etti.

Bankanın, son olarak 50 baz puanlık faiz artışına gittiğini hatırlatan Powell, devam eden faiz artırımlarının uygun olacağını düşündüklerini dile getirdi. Gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gitme fikrinin de Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) geniş destek bulduğuna dikkat çeken Powell, şunları söyledi:

“Fed, enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyecek. ’Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz’ diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz.” Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Çin’deki karantinalar gibi ABD dışındaki gelişmelerin de ekonomide belirsizliğe neden olduğuna işaret eden Powell, bunların büyümeyi aşağı, enflasyonu ise yukarı yönlü baskılayabileceğini söyledi. Fed son toplantısında beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan arttırmıştı.

FED Faiz Kararı

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı 14 – 15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. FED bu ayki faiz kararını 15 Haziran'da Türkiye saati ile 21:00’de açıklayacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir