Türkiye'den, 'Agapinor 2022' askeri tatbikatı açıklaması!

Dışişlerinden yapılan açıklamada, KKTC’nin “Agapinor 2022” askeri tatbikatı hakkındaki açıklamalarını desteklediklerini belirterek, “ GKRY’nin düzenlediği bu tatbikat, samimiyetsizliklerinin açık bir ispatıdır” dedi.

Türkiye'den, 'Agapinor 2022' askeri tatbikatı açıklaması!
Türkiye'den, 'Agapinor 2022' askeri tatbikatı açıklaması!
GİRİŞ 05.06.2022 00:55 GÜNCELLEME 05.06.2022 01:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “ GKRY’nin bölgedeki istikrarı bozma pahasına düzenlediği bu tatbikat, samimiyetsizliklerinin açık bir ispatıdır” dedi.

''İSTİKRARI BOZMA PAHASINA TATBİKAT DÜZENLENİYOR''

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, GKRY ile İsrail’in ortaklaşa gerçekleştirdiği “Agapinor 2022” Askeri Tatbikatı hakkındaki soruya ilişkin, “ KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) İsrail ile gerçekleştirdiği ortak “Agapinor 2022” askeri tatbikatı hakkındaki açıklamasını destekliyoruz. KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın 31 Mayıs tarihli açıklamasında da belirtilen yeni işbirliği önerilerinin hazırlandığı bir dönemde, GKRY’nin bölgedeki istikrarı bozma pahasına düzenlediği bu tatbikat, samimiyetsizliklerinin açık bir ispatıdır. GKRY’nin bu tür eylemlerine ortak olan ülkeleri bir kez daha, Kıbrıs Rum tarafının provokasyonlarına ve propagandalarına alet olmamaya çağırıyoruz. Türkiye her şart ve koşulda, garantörlüğün verdiği sorumluluk çerçevesinde, KKTC’nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edecektir” dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda israil gazının satılmasını sağlayıp onları zengin edecez öyle mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular