'Çay ısmarlamıyorsun' deyip evi terk etmek boşanma sebebi sayıldı!

Boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 'Seni boşarım ulan, bana beş kuruşluk çay içirmiyorsun' diyerek evi terk eden kadını kusurlu buldu.

'Çay ısmarlamıyorsun' deyip evi terk etmek boşanma sebebi sayıldı!
'Çay ısmarlamıyorsun' deyip evi terk etmek boşanma sebebi sayıldı!
GİRİŞ 05.06.2022 10:29 GÜNCELLEME 05.06.2022 10:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bir süredir geçimsizlik yaşayan çift boşanmaya karar verdi. Mahkeme, evi terk eden kadını kusurlu buldu.

Davalı kadının davacı erkeğe 'Seni boşarım ulan, bana beş kuruşluk çay içirmiyorsun' dediği ve eşyalarını da alarak evi terk edip gittiği gerekçesiyle boşanmaya sebep olan olaylarda davalı kadının kusurlu olduğu vurgulandı.

Kararı davacı kadın, istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi, kadının kusursuz olduğuna hükmetti. Bu karar davacı koca tarafından temyiz edilince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. 

Emsal nitelikteki kararda şöyle denildi: 

"Bölge adliye mahkemesince yapılan istinaf incelemesinde, davacı erkeğin dava dilekçesinde kusur isnadında bulunmadığı, herhangi bir vakıaya ve tanık deliline de dayanmadığı belirtilmiştir. Davalı kadının davacı erkeğe 'Seni boşarım ulan, bana beş kuruşluk çay içirmiyorsun' diyerek evi terk etmesi kusurlu davranıştır. Bölge Adliye Mahkemesi kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir." 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çay boşanma sebebi değil çayı bahane edip evi terk etme sebep olmuş
    Cevapla
  • gülo 1 yıl önce Şikayet Et
    boşanma davalarınınyüzde 99,99 unda kesinlikle kadınlar kusurludur. bir iki psikoğatın hadsizliğini tüm erkeklere dayandırlarka peşinhükümle hep erkek haksız muamelesi görüyor. haile içi ilişklerde de erkek merhametinden delil tutmuyor. ama kadın ilk fırsatta delil diye erkeğine dünyayı zindan ediyor huk hukuksuzluğunda. kabul etmeseniz de malesef gerçek bu. inamayan boşandıkatna sonra pişman olan kadınalra sorun. keşke kocam bana hergün dayak atsaydı da boşanmasaydım diyenlerin artmaya başladı.Soyal medya ve kadına şiddet provakasyonu altında kadın haklarını savunuyormuş zannı aslında kadını kocasına karşı kışkırtan aileyi yıkmayı amaçlamaktan başka bir şey değildir kadına şiddet masalı.
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 1 yıl önce Şikayet Et
    bir erkek olarak yaziyorum bazi erkekler öyle cimri öyle arza ki birde durmadan cene yaparak kadinin beynini yerler kadinlar cogu zaman bu konularda hakli olabiliyor halbuki evine ve ailene yaptigi her helal lokma masraf sadaka hukmune geciyor inanmayan hadislerde görür Allah cc hepimize hidayet nasip etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çay boşanma sebebi mi olmuş nasıl akıl YUH ya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş-Hatayspor! CANLI
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi