MİT'ten Suriye'nin kuzeyine operasyon öncesi nokta müdahale... Rahime Xezali öldürüldü

MİT, Münbiç ve Tel Rifat’a yönelik harekat öncesi Kamışlı’da terör örgütü PKK-YPG’nin üst düzey isimlerinden İran uyruklu Rahime Xezali'yi SİHA ile gerçekleştirilen çok kritik nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'ten Suriye'nin kuzeyine operasyon öncesi nokta müdahale... Rahime Xezali öldürüldü
MİT'ten Suriye'nin kuzeyine operasyon öncesi nokta müdahale... Rahime Xezali öldürüldü
GİRİŞ 05.06.2022 17:43 GÜNCELLEME 05.06.2022 17:43
Bu Habere 466 Yorum Yapılmış

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre terör örgütü PKK-YPG'nin kadın yapılanmasının tepe isimlerinden olan İran'ın Salmas kenti nüfusuna kayıtlı terörist Mizgin Botan kod adlı Rahime Xezali'nin 31 Mayıs günü üç korumasıyla sivil bir araçla Kamışlı'dan ayrılarak Al Cewadiye kasabasına hareket edeceği bilgisi üzerine harekete geçildi.

TERÖRİSTİN BULUNDUĞU ARAÇ ANBEAN TAKİBE ALINDI

MİT'in yerel saha unsurlarından da aldığı teyitli bilgi üzerine uzun zamandan beri gerek sahada, gerekse sinyal takibiyle izlenen teröristin bulunduğu araç takibe alındı. Sivillerin yaşadığı yerleşim alanlarından uzaklaşması beklenen araç kırsal alanda bir menfezin yakınlarında hızını kestiği anda MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı ile Sinyal İstihbaratı Başkanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen harekatta düğmeye basıldı.

ARAÇ SİHA İLE GÜDÜMLÜ AKILLI MÜHIMMATLA NOKTA ATIŞLA VURULDU

Silahlı İnsansız Hava Aracıyla güdümlü akıllı mühimmatla nokta atışla vurulan araç çıkan yangınla olay yerinde hurda yığınına döndü. Araçta bulunan üst düzey kadın terörist Rahime Xezali ile koruması Kesra Melek, Dicle Cudi öldürülürken, Hevidar Derbisiye kod adlı koruması da ağır yaralandı.

MİT'ten hassas çalışma! Musul'da terörist avı! İlk görüntülerMİT'ten hassas çalışma! Musul'da terörist avı! İlk görüntüler

Üst düzey kadın terörist Rahime Xezali

MAZLUM KOBANİ'NİN DE YARDIMCILIĞINI YAPTI

Kadın terörist ABD'li üst düzey askeri yetkililer başta olmak üzere Rusya federasyonu ve Suriye gizli servisi ile yakın ilişki içinde olduğu, terör örgütü PKK-YPG'nin elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin'in yardımcılığını da yapan kadın teröristin Türkiye'nin Afrin'e gerçekleştirdiği Zeytin Dalı harekatı ile Resulayn ve Tel Ebyad'a eş zamanlı düzenlediği Barış Pınarı harekatında da yüzlerce teröristin başında TSK birliklerine karşı yer almış, saldırıları bizzat organize etmişti.

KAYNAK: SÖZCÜ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 466
  • Siverek 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ,yüzlerindeki nuru almış çünkü ;Yardana ,Resulüne ve inananlara savaş yürütüyorlar.Abd ve israilin maşası olmuşlar
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun...Darısı diğerlerinin başına inşallah....çok güzel haberler bunlar ..DEVLET KURACAKLARIN NASIBINE 2 METRE CUKUR DUSER O DA YERALTINDA
    Cevapla
  • Gago 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı. Diğer. Hainlerin. Başına. Başta. Meclisteki. Kiravatli. Teröristlerin. Basina
    Cevapla
  • Hakan Belçika 1 yıl önce Şikayet Et
    Ooooh içimin yağları eridi.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetçiğimizin ve İsimsiz kahramanlarımızın ellerine sağlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak