Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün 3600 ek gösterge ve kira artışlarına yapılacak düzenleme gündemiyle toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların beklediği 3600 ek göstergenin detaylarını açıkladı.

GİRİŞ 06.06.2022 08:12 GÜNCELLEME 07.06.2022 06:15
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplandı.

Gündemin en önemli başlıklarından biri, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi oldu.

Başkan Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi: Detayları açıklayacağımErdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi: Detaylarını kabine toplantısından sonra açıklayacağım

GÜNDEM EKONOMİ AĞIRLIKLI

Kabine toplantısının ağırlıklı gündemini ise ekonomi oluşturdu.

3600 ek gösterge düzenlemesi için nihai kararın verileceği toplantıda, enflasyon ve fahiş fiyat artışlarına yönelik alınacak tedbirler ve kira zamlarına yapılacak düzenleme de masaya yatırıldı.

OLASI OPERASYON

Terörle mücadele kapsamında Suriye'nin kuzeyine yapılacak yeni sınır ötesi harekat da gündemin bir başka sıcak başlığıydı.

3600 EK GÖSTERGENİN DETAYLARI AÇIKLANDI

Toplantı sonrasında kameralar karşısına geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında 3600 ek gösterge düzenlemesinin ayrıntılarını paylaştı.

Erdoğan açıklamsında, tüm memurlar için geçerli olacak şekilde 600 puanlık bir artış olacağı belirtildi:

"Biraz önce ifade ettiğim gibi memurlarımızın ek gösterge düzenlemesi çalışmasını tamamladık. Meclisin takdirine sunulacak safhaya getirdik. Öğretmen, polis, sağlık çalışanı ve din görevlilerinin ek göstergelerini 3600'e çıkarma sözü vermiştik. Ancak bu görevler için yapılacak artışın memurlar arasında hiyerarşiyi bozacak durumu gördük. Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeyi kararlaştırdık. 5,3 milyon kamu görevlisinin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla tüm hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltilecektir. Genel müdürlerin ek göstergeleri 4400, şube müdürü ve ilçe müdürü ek göstergeleri de 2200'den 3000'e çıkartılacaktır. Ek gösterge ile memur maaşlarında küçük artış olsa da emekli ikramiye ve maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor. Ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık memurun emekli aylığı 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi de 44 bin ile 50 bin 150 lira arasında artacaktır. Düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşına göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir. Kamu görevlilerin maaşlarına da yansıtılacaktır. Mülki idare amirleri başta olmak üzere özlük haklarıyla ilgili makas iyileştirici düzenleme ile gerçekleştireceğiz. Ek göstergenin hayırlı olmasını diliyorum."

3600 EK GÖSTERGE İLE NE DEĞİŞMİŞ OLDU?

Buna göre yeni değişiklikler şöyle:

  • Yardımcı sınıfta olanlar dahil kamu görevlilerinin tamamı önümüzdeki yıl başından itibaren yeni düzenlemeden yararlanacak. Türkiye'de yaklaşık 5,3 milyon kamu görevlisi var.
  • Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla, tüm meslek grubundaki hak sahipleri, hemen 3600 ek göstergeye yükseltilecek.
  • Genel müdür yardımcıları için ek gösterge 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürleri için de 2 bin 200'den 3000'e çıkartılacak.
  • Ek gösterge düzenlemesi memurların maaşlarında bazı artışlar getirecek. Ancak asıl etkisi emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde görülecek.
  • Örneğin 3600'e çıkan bir memurun emekli aylığı, 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesinde ise 44 bin 400 ile 50 bin 150 lira arasında bir artışa neden olacak.
  • Yapılan artışlar, halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacak.
  • Mülki idari amirleri başta olmak üzere, yaptıkları işle özlük hakları arasında açılan makas için kamu görevlileriyle ilgili iyileştirici bir düzenleme yapılacak.
KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 126
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin işi zor, Allah kolaylık versin, içerde dışarda hainler pusuda...
    Cevapla
  • Erdal duva 1 yıl önce Şikayet Et
    Tesaronda calisan iscilere artik bir destek verseniz karayollarinda sahsen ben calisiyorum taseron iscisiyim pandemide 3 sene durmadan ic ice calistik hastalandik ama genede direndik cabaladik pandeminin sonundayiz artik bizede bir isik gurunsun bizimde yuzumuz gulsun yeter artik tskler
    Cevapla
  • Erdal duva 1 yıl önce Şikayet Et
    Tesaronda calisan iscilere artik bir destek verseniz karayollarinda sahsen ben calisiyorum taseron iscisiyim pandemide 3 sene durmadan ic ice calistik hastalandik ama genede direndik cabaladik pandeminin sonundayiz artik bizede bir isik gurunsun bizimde yuzumuz gulsun yeter artik tskler
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 3600 kabak tadı verdi artık. Seyyanen zam veri yeter
    Cevapla
  • Tatar34 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt lilere bencede yasal düzenleme yapılmalı, emeklilik yaşları 80 e yükseltilmeli. Eytliler o dönem çıkan yasaya sessiz kalmaları sebebiyle bizler ,tüm gençlerimiz yavrularımız 60 -65 -68 yaşında emekli olacak. Hiçbir özelliğiniz yok ,bir de Reisi tehdit ediyorlar oy moy yok diye Keşke dünyaya 2053 de yada 2071 de gelseydiniz. Sizlere hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Trajikomiksin
    Cevapla
  • limoni 1 yıl önce Şikayet Et
    belli ki senin çalışırken emeklilik yaşın kademeli olarak artmamış o yüzden konuşuyorsun.Canının yanmadığı belli sen çok istiyorsan 80 yaşında emekli olabilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karadeniz gazı için yol açıldı: Türkiye artık Avrupa'ya satabilecek
Dervişoğlu ve Destici'den açıklama: Devletimizin yanındayız