3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün müjdeyi verecek!

Memur ve memur emeklisinin yıllardır merakla beklediği 3600 ek gösterge konusunda sona gelindi. Aylardır süren çalışmanın detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Peki ek gösterge kimleri kapsayacak?

3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün müjdeyi verecek!
3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün müjdeyi verecek!
GİRİŞ 06.06.2022 10:16 GÜNCELLEME 06.06.2022 10:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge için bugüne kadar üzerinde çalışılan formüllerle ilgili detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la paylaşmıştı. 3600 ek göstergenin kimleri kapsadığı konusunda Erdoğan, "Burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullanmıştı. Peki, 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor?

3600 EK GÖSTERGE SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!

Kabine toplantısının ağırlıklı gündemini ekonomi oluşturacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi için nihai kararın verileceği toplantıda, enflasyon ve fahiş fiyat artışlarına yönelik alınacak tedbirler ve kira zamlarına yapılacak düzenleme de masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ VERDİ

Ak Parti Kızılcahamam Kampı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bu hazırlığı detaylarıyla açıklayacağım” dedi.

EK GÖSTERGE 5 MİLYONU KAPSAYACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek göstergenin kimleri kapsadığı konusunda geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Açıklamasında Erdoğan, "Burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı; devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. 3600 ek gösterge, memurları ilgilendiren bir uygulama. SSK’lıları ya da Bağ-Kur’ları ilgilendirmiyor. 

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • avsarbey 1 yıl önce Şikayet Et
    tüm memurları kapsar inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü