Emniyet'ten 'uyuşturucu verileri' yalanlaması!

Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı basın organlarında çıkan "öğrenciler uyuşturucu bataklığına çekiliyor" başlıklı haberde bazı rakamlar çarpıtılarak olumsuz algı oluşturulduğunu bildirdi.

GİRİŞ 08.06.2022 17:45 GÜNCELLEME 08.06.2022 17:45
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Sözcü Gazetesi'nin "Öğrenciler uyuşturucu bataklığına çekiliyor" başlığıyla yaptığı yalan haber Halk TV'nin de desteğiyle hızla yayıldı. 

Yalan haberlerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan açıklamada, haber metninde geçen "15 yaş altı kullanım oranı son bir yılda yüzde 0.4'ten yüzde 14'e çıktı. 15-19 yaş arası kullanım oranı yüzde 11.7'den yüzde 37.4 oldu. Tedavi görenlerin yüzde 47.8'i 19 yaş altı" ifadelerinde, yayımlanan rapordan alınan bazı rakamların yerlerinin değiştirildiği, hiç olmayan bazı rakamların ise varmış gibi yansıtıldığı belirtildi.

Aynı haberdeki bazı verilerin uyuşturucu mücadelesinde başarısız olunduğu algısı oluşturacak şekilde çarpıtılarak sunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2020 yılında yatarak tedavi gören bağımlılardan, ilk madde kullandığı yaş aralığının 15-19 olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 37.4'tür. Katılımcılarını ve evrenini sadece tedavi gören bireylerin oluşturduğu bir araştırmada tespit edilen rakamın, '100 çocuktan 37'si bağımlı' denerek Türkiye'de yaşayan tüm çocuklara nasıl uyarlandığı izaha muhtaçtır."

Daha önce de defalarca açıklama yapılmasına rağmen son dönemde yalan/yanlış haberler üzerinde ısrar edildiğinin görüldüğü, bu nedenle ilgili meslek kuruluşlarının, oluşturulmaya çalışılan yalan haber sistematiğine acilen tedbir alması gerektiği vurgulandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • 1453RTE 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni kanun cıktı. O zaman gereğini yapacaksıniz. Hem bizim hem onların suzlanmaya hakki yok.
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ata Demirer bunlarin reklamini yapiyor. Bizde onu izliyoruz. Kim enayi simdi?
    Cevapla
  • HALK ANALİZ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber halk tv yalan haber halk tv
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    HALK TV, SiZİN SAHİBİNİZ KİM.
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bunların beyni uyuşmuş,taciz tecavüz uyuşturucu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı