Büyükşen çifti cinayetinde duruşma tarihi belli oldu

Dört yıl önce Konya'nın Karatay ilçesinde Necla ve Metin Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili tutuklu sanıklar ilk kez hakim karşına çıkacak.

GİRİŞ 08.06.2022 15:20 GÜNCELLEME 08.06.2022 16:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Konya'nın Karatay ilçesinde, 4 yıl önce Necla (54) ve Metin (55) Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili tutuklu sanıklar Esra Taş (28), sevgilisi Abdullah Başdemir (47), çifti öldürdüğü öne sürülen Ertuğrul Çelik (47) ile tutuksuz sanık Zekeriya Okşen (40), 21 Eylül'de ilk kez hakim karşına çıkacak.

Olay, 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi ve emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Evde bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen (24) de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Ölü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya giderek olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla- Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Büyükşen çiftinin aynı mahallede oturan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski sevgilisi Esra Taş'ın, ayrılma nedeni olarak Hüseyin K.'nin annesi ve babasını sorumlu tuttuğu ve adresin karıştırılması sonucu da Büyükşen çiftinin öldürüldüğü belirlendi. 



İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Hazırlanan iddianamede; azmetrici olarak tutuklu sanıklardan Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir ile çifte adresi tarif eden aynı mahallede oturan Zekeriya Okşen ile çifti öldürdüğü öne sürülen Ertuğrul Çelik hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından da 3'er yıla kadar yargılanmaları talep edildi. Ertuğrul Çelik hakkında ayrıca Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen'i yaraladığı için de 'basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.  Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan ddianame kabul edildi, sanıkların yargılanmasına 21 Eylül'de başlanacak.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • dr.özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    TV de defalarca izledik büşra nın suçlular arasında olmayacağı hiç bir iddianame asla gerçek olamaz,hem büşra,hem küçük abi,hem gelin işin içinde
    Cevapla
  • Cüneyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cinayette fetö parmagi var ,neresinde bilmiyorum .Ama katiller hemen hemen belliyken hedef sasirtma yapip olayi baska tarafa yönlendirdiler.Asil delilleri o zamanin jandarmalari ile yok ettiler ( iddia )
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam yokki yargılansa nolur yiyip içip yatacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda zorlamayla katil bulundu galiba
    Cevapla
  • hHÜSEYİN 1 yıl önce Şikayet Et
    3 Eylül 2018 Cinayet tarihi. 6 Haziran 2022 ise bugün. İlk duruşma için biraz erken olmamış mı ??? Adalet bu ise ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi