Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hastanelerdeki randevu sorununa dair talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların hastanelerden randevu alma konusunda yaşadığı sıkıntı kendisine iletilince kurmaylarına "Konuyla ilgili adımlar atıyoruz. Sorun çözülecek" dedi.

GİRİŞ 09.06.2022 07:26 GÜNCELLEME 10.06.2022 06:15
Bu Habere 302 Yorum Yapılmış

AK Parti kurmayları, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı başta olmak üzere, bazı ilçelerde doktor bulunmaması gibi sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Edinilen bilgilere göre, parti kurmayları, vatandaşın hastanelerden randevu alma konusunda sıkıntı yaşadığını, bu konuyla ilgili çok fazla şikayetin geldiğini dile getirdi.

Kurmaylar "Bazı hastanelerde de randevu geç veriliyor. Randevu, 10-15 gün sonrasına erteleniyor. Vatandaşlar sağlık hizmeti alma konusunda gecikiyor" dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık" diye konuştu.

DOKTORLARA EK ÜCRET

Yapılan toplantılarda kurmayların Cumhurbaşkanı'na, bazı köylerde ve ilçelerde doktorların görev yapmak istemediğini, bundan dolayı vatandaşın sıkıntı çektiğini, doktorlara zorunlu bir görevin getirilebileceğini söylediği ancak Erdoğan'ın konuya sıcak bakmadığı, bunun yerine doktorların teşvik edilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sağlık Bakanlığı'na, bu gibi yerlerde görev yapan doktorlara fazladan ücret verilmesi konusunda bir çalışma yapılması talimatını verdiği ifade edildi.

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ GELİYOR

Bunların yanı sıra, kurmayların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde gündeme gelen bir diğer konu da "aile diş hekimliğinin" getirilmesi oldu. AK Parti kurmayları "Sağlıkta dönüşüm çok güzel oldu. Şehir hastaneleri, vatandaş nezdinde çok beğenildi. Bunlarla beraber aile diş hekimliği sistemi de devreye girmeli" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı'nın iki pilot ilde bu uygulamayı hayata geçirdiği, diğer illerde de faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

KÖY OKULLARINA ANA SINIFI GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantılarda, bir kurmayın, köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması önerisinde bulunduğu öğrenildi. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili, "Buralarda ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısını 10'dan 5'e düşürmüştük. Köy ve benzeri yerlerde eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için gerekli çalışmalar yürütülüyor" dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EBRU KARATOSUN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 302
  • Baha 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın millet ne çekiyor randevudan git hastaneye dr.boş oturuyor veya hastalarının muyenesini bitirmiş daha saat 15 dr.um muayene olmak istiyorum dedim randevun varmı yok alamıyorum dedim bakamam dedi bilgi sayara devam etti. Bir randevuyu 24 saatte 2 veya 3 defa oda 10 dakika süre veriyorlar kontrolüm 1 ay sıra alamadım.Kurmaylarin rahatı iyi 8 implant yaptırıyorlar hani vatandaşa diş hastaneleri dr.larina çalım atıyorlar yanlarına varilmiyor hiç çalışmasın akşam kadar sonra baştan savuyorlar bu git yarın gel maalesef Türkiye üretmek yok dünya bizi kıskanıyormus vay be..
    Cevapla
  • Ufku gör 1 yıl önce Şikayet Et
    Problem cumhurbaşkanına kadar varmış durumun ciddiyeti sağlık bakanını aşmış çözüm üretmeli bakanlık her şeyi cumhurbaşkanından beklememeli
    Cevapla
  • Abdurrahim Özdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Randevu olmadan kayıt işlemleri Bir an önce faaliyete geçmesini bütün hastaneler sağlık ocağı hekimlerin bakmasını temenni ediyorum
    Cevapla
  • Ahtapot 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir senedir, sağlık kurulu heyet randevusu alamıyorum. Bu millete eziyet ettirmek doğru mu, randevu sistemini kapat, randevu kabul etme, suçu hükümete at, yazık, ihanet diz boyu
    Cevapla
  • Nilay 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan konuşma arkadaş bizler nasıl alıyoruz seninki laf olsun torba dolsun nankörlük yapma
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Gece polikliniği sorunu çözer.Türkiye devlet hayatı 17:00 de biter sorun burda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!