Otağ Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ankara’da sahne aldı

Otağ Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) destekleriyle Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Ankara’da sahne aldı.

Otağ Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ankara’da sahne aldı
Otağ Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ankara’da sahne aldı
GİRİŞ 09.06.2022 09:20 GÜNCELLEME 09.06.2022 09:21

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) destekleriyle Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Otağ Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ankara’da sahne aldı. Düzenlenen konserde Türk dünyasına ait ezgiler ve danslar sahnelendi. Geleneksel kıyafetlerle sergilenen danslar ile Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’a ait seslendirilen türküler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Gecede sahne alan orkestra geleneksel çalgılardan kopuz ve dombra da çaldı.

 Otağ Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ankara’da sahne aldı

Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası CSO Ada Ankara Konser Salonu’nda yapılan etkinliğe Türk dünyası ülkelerinin misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı. Konserde ayrıca Nogay Türk'ü dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov da yer aldı. Ankara’daki üniversitelerde eğitim alan uluslararası öğrenciler de izleyiciler arasında yer aldı.

Konserde Nogay Türk'ü dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov da yer aldı

Orkestra geleneksel çalgılardan kopuz ve dombra da çaldı

 Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’a ait seslendirilen türküler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı

 

 

Asel Sema Uğurlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Asel Sema Uğurlu
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'