Tabancasını temizlerken silah arkadaşını şehit eden uzman çavuş için karar

Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesinde, tabancasını temizlerken silah arkadaşı Uzman Çavuş Emrah Erkan'ı vurup şehit eden Uzman Çavuş Ertuğrul Yıldızbaş, "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tabancasını temizlerken silah arkadaşını şehit eden uzman çavuş için karar
Tabancasını temizlerken silah arkadaşını şehit eden uzman çavuş için karar
GİRİŞ 09.06.2022 20:54 GÜNCELLEME 09.06.2022 20:54
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Savunmasında Yıldızbaş, arkadaşını silahını temizlerken kazayla vurduğunu ifade ederek pişman olduğunu söyledi.

Irak'ın kuzeyinde 5 Kasım 2021'de, Uzman Çavuş Ertuğrul Yıldızbaş, beylik tabancasını temizlerken silah arkadaşı Emrah Erkan'ı (26) şehit etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldızbaş hakkında kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Yıldızbaş ile avukatı katıldı. Mahkeme Başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından savunma yapması için sanığa söz verdi. Sanık Yıldızbaş, arkadaşını silahını temizlerken kazayla vurduğunu öne sürerek, pişman olduğunu söyledi.

25 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Avukat beyanının ardından hükmü açıklayan mahkeme, sanığa takdir indirimi uygulayarak "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezası verdi. Hükümle birlikte sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 35
  • H... 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben şehidin yakınıyım siz işi içeriğini ne kadar biliyorsunuz da yorum yapıyorsunuz az bile ceza verildi defalarca sorguya alındı hepsinde farklı ifade verildi düpe düz kasıt var bunda bizim yüreğimiz yandı bide bu saçma sapan yorumlar iyce yüreğimizi yakıyor
    Cevapla
  • Anıl sezer aytav 1 yıl önce Şikayet Et
    Silah nasil temizlenir ogretiliyor hicbir silah insan uzerine tutupta temizlenmez saka yaplimaz olende bir ana bana kuzusu idi yorumcular hic olen kisiden bahsetmiyor olduren hemen ciksin diyor yazik sucu olan cezayi ceksin
    Cevapla
  • Harbi 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş yorumlar... Bu insanlar silahla yatıyor silahla kalkıyor, silahını boşaltmadan, emniyete almadan, temizlik bakım yapamassin, .. Ve dahi emniyette ve boş olduğunu bilsen bile, namlu herdaim boş tehlike arz etmeyen tarafta olacak. Bilinçsiz yorumları, o ölen askerin annesine babasına, anlatın...
    Cevapla
  • Bekir Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    20 Ay askerlik yaptık silah temizlenirken Jarjör çıkarıp Haznenin boş olduğuna bakılır temizlik başlar. Sayın mahkeme heyeti bunları dikkate alınarak yargılama yapmış. Kaza olmadığına karar vermiş gözüküyor.
    Cevapla
  • Türk Gücü 1 yıl önce Şikayet Et
    git yürü bakim,kaza imiş..hadi ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!