"Ateşin Çocukları"na Operasyon: 26 gözaltı

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde şehir yapılanması içindeki 'ateşin çocukları' oluşumuna yönelik Mersin merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, 26 örgüt mensubu gözaltına alındı.

GİRİŞ 11.06.2022 12:57 GÜNCELLEME 11.06.2022 15:17
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, PKK/KCK terör örgütünün sözde şehir yapılanması içinde olan ve sık sık örgüte müzahir yayın organları üzerinden kaos ve korku oluşturmak amacıyla ülke genelinde meydana gelen orman yangınları, kundaklama ve sabotaj türü eylemleri gerçekleştirdiğini açıklayan, 'ateşin çocukları' olarak bilinen oluşuma karşı geniş çaplı çalışma yapıldı.

Yapılan çalışmalar sonucu Mersin İl Jandarma Komutanlığınca Mersin merkezli Adana, Kütahya, Diyarbakır ve Bingöl'de gerçekleştirilen operasyonda 26 terör örgütü mensubu, kaldıkları adreslerde yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda yangın çıkarmak amacıyla hazır bulundurulan 226 torpil barut, 20 havai fişek, çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzemeye incelenmek üzere el koyuldu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 33
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamını yok edin ki birdaha türemesi
    Cevapla
  • HMC 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşin çocuğu demek,şeytanın yani iblisin çocuğu demektir. İblis kendisinin ateşten,ademin ise topraktan yaratıldığını, ateşin topraktan daha üstün olduğunu iddia etmiş ve ebedi olarak Allah(c.c.) onu huzurundan kovmuştur. Allah(c.c.)ona kıyamet gününe kadar mühlet vermiş,onu ve ona inananları ebedi olarak cehenneme koyacağını bildirmiştir. Ayrıca insanlardan da şeytanlar olduğunu bildirmiştir. İşte bu şahıslar Allaha, peygamberine ve Allah'a inanan herkese düşmandırlar.
    Cevapla
  • Tip 1 yıl önce Şikayet Et
    Serbes birakir bizim savcilar savcu tutarsa hakim serbes birakir
    Cevapla
  • M.S.A. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini yakın bir daha asla olmaz
    Cevapla
  • Şırnaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya abd arab ülkeleri diğer bazı ülkelerde idam var sizde vatan hainlerini idam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!