Ankara'da hayat felç! Gündüz geceye döndü! Yağmur ve fırtına!

Geçtiğimiz günlerde sele teslim olan Ankara'da bugün de şiddetli bir yağış var. Metrekareye 20 kilogram yağış düşerken kentle ilgili son bilgiler de paylaşıldı.

GİRİŞ 11.06.2022 15:29 GÜNCELLEME 11.06.2022 18:48
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Aniden başlayan sağanak yağmur Ankara’nın birçok yerinde etkili oldu. Yağmurla birlikte yaşanan rüzgar görüş mesafesini de büyük oranda etkilerken şehir gündüz vakti neredeyse tamamen karardı. 

"20 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da Ankara'daki yağışla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara’da yağışlı hava etkili oluyor. Şuana kadar m2’ye 20 kg yağış düştü, önemli bir ihbar ulaşmadı. AFAD Başkanlık’ta gelişmeleri takip ediyoruz. Saat 16.00 itibarıyla ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması gibi 112 üzerinden itfaiyeye 1378, AFAD'a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi." dedi.

YAĞIŞIN ETKİSİNİ ARTIRARAK DAHA DAHA DA GÜÇLENMESİ BEKLENİYOR

Ankara'da saat 15.00 sıralarında şiddetli yağışın etkisini göstermeye başladığını söyleyen CNN Türk muhabiri Fevzi Özgür Altın şu değerlendirmelerde bulundu; Sarkıçlardan sular akıyor. Biz köprü altındayız. Etki yağış nedeniyle kısmi olarak da bir yoğunluk var. İlerleyen dakikalarda tam olarak ne olacağı belli değil. Yer yer bazı noktalarda özellikle şiddetli yağış nedeniyle yolların kapandığı iddia ediliyor.

AFAD: ANKARA’DA SELE KAPILAN BİR VATANDAŞI KURTARMAK İÇİN BÖLGEYE PERSONEL YÖNLENDİRİLMİŞTİR

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Ankara’da araç içinde sele kapılan bir vatandaşı kurtarmak için AFAD’dan 21, JÖAK’tan 23 kişilik ekibin olay bölgesine yönlendirildiğini açıkladı.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ankara’da etkili olan yağış nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen toplam ihbar sayısı 2217’ye ulaşmıştır. Araç içinde sele kapılan bir vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere AFAD’dan 21, JÖAK’tan 23 kişilik ekip olay bölgesine yönlendirilmiştir” denildi.

YAĞIŞ DEVAM EDECEK

İlerleyen dakikalarda Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışın devam edeceğini söylemişti. Yine beklenti o şekilde. Yağışın etkisini artırarak daha güçlenmesi bekleniyor.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Mansur nerdesin.... Ankara şimdiye kadar bundan kötüsünü görmediiiiiiiiii....az bir yağışta batırdın heryeri....
    Cevapla
  • Derviş 1 yıl önce Şikayet Et
    çok boş adamsınız
    Cevapla
  • Bozkurtlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kastamonu Bozkurt daha kötüsünü gördü ama bu Mansur o zamanda ortada yoktu. Ah mansur ah sen yokmusun?
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş adam olduğunu yaptığın yorumdan belli. Normal bir yağış değildi görenler yaşayanlar iyi biliyor Allahım daha beter afetlerden korusun.
    Cevapla
  • BÜLENT 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey Yaradan dan geliyor.
    Cevapla
  • Osman hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Mansur YAVAŞ CUMHURBAŞKANI mi olacakmış ..Insanin biryerleriyle gülesi geliyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz devam edin bakalım daha neler olacak
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    binalar o kadar saglam nerde ise ucuyor sehir merkezinde buyuk agac olmayacak en ufak sorun agaclar yikiliyor belli buyuk olacak agaclarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler