Ankara'yı sağanak vurdu! Acı haber geldi

Ankara'daki sağanakta Altındağ'daki Tatlar Deresi'nin taşması sonucu sel sularına kapılan servis sürücüsünün cansız bedenine arama kurtarma ekiplerince dere kenarında ulaşıldı.

GİRİŞ 11.06.2022 19:45 GÜNCELLEME 11.06.2022 22:51
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Başkentte etkili olan sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi'nde sel sularına kapılan kişinin cesedine, arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıldı.

ÇOK SAYIDA ARAÇ SÜRÜKLENDİ

Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi.

Rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in sel sularına kapıldığı öğrenildi.

Kayıp ihbarı üzerine 21 kişilik AFAD ekibi ile 23 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bölgeye sevk edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmaları sonucu Yiğit'in cansız bedeni, dere kenarında, sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

BİR KAYIP İHBARI DAHA YAPILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı yaptığı açıklamada, ''Ankara-Altındağ-Tatlar’da bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor.'' ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara'da meydana gelen sağanakta mahsur kalan 5 çocuğun kurtarıldığını, 1 kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinden sağanak yağışa ilişkin ihbarlarının geldiği, Çankaya'da yarım saatte metrekareye 28 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, akşam saatlerinde başlayacak aşırı yağışlar nedeniyle Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Polatlı ilçelerine turuncu ikaz verildiği ve diğer ilçelere ise sarı ikaz uyarısı yapıldığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Saat 21.30 itibarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bilgiler doğrultusunda itfaiyeye 2 bin 719 ve Ankara İl AFAD'a 317 ihbar olmak üzere toplamda 3 bin 36 ihbar ulaşmıştır. İncesu ve Karapürçek’te su baskınlarında mahsur kalan 5 çocuk kurtarılmıştır. Sel sularına kapılan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olay bölgesinde kayıp olduğu bilgisi alınan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.

Olay bölgesine, Ankara İl AFAD'dan 30, JÖAK’tan 23, itfaiyeden 20, İHH'dan 7, AKUT'tan 17, ANDA’dan 12 olmak üzere toplamda 109 kişilik ekip yönlendirilmiştir. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesine ait 6 iş makinası da çalışmalarda yer almaktadır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • Geçecek. geccek 1 yıl önce Şikayet Et
    Melih Gökçek gideli 5 yıl oldu nerdeyse .Her olumsuzluğu Melih gokcege balamyada daha nekadar devam etceksiz.
    Cevapla
  • Onur 1 yıl önce Şikayet Et
    Akp hükümeti olsaydı bu sorun olmazdi
    Cevapla
  • Kars 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp demek beceriksizlik demek yolsuzluk demek taciz demek. RABBİM bunlara oy veren sözde müslümanları ahirette de beraber eylesin InsaAllah
    Cevapla
  • A.A.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykelci Mansur'u seçersen, başına Taş yağar.!
    Cevapla
  • Yaşar dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir atasözü dere kenarında ev yaparsan sel alır dağ başında ev yaparsan yel alır, o binalara ruhsat verenlerin hiçmi suçu yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...