Rize’de ilkel teleferik kazasında teyze öldü, yeğeni yaralı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 'varangel' olarak bilinen ilkel teleferiğin çelik halatının kopması sonucu 5 metre yüksekten düşen Nuray Özdemir (75) hayatını kaybetti, yeğeni Sevda Bilaloğlu (52) ise yaralandı.

Rize’de ilkel teleferik kazasında teyze öldü, yeğeni yaralı
Rize’de ilkel teleferik kazasında teyze öldü, yeğeni yaralı
GİRİŞ 12.06.2022 20:28 GÜNCELLEME 12.06.2022 20:28

Olay, saat 16.00 sıralarında Çamlıhemşin ilçesi Mollaveyis köyünde yaşandı. Bahçede çay hasadı yapan Nuray Özdemir ile yeğeni Sevda Bilaloğlu, yağmurun şiddetini artırması nedeniyle yörede 'varangel' olarak bilinen ilkel teleferiğin kabinine binerek eve gitmeye çalıştı.

Teyze-yeğen hareket halindeki teleferiğin çelik halatının kopması sonucu kabinle birlikte 5 metre yüksekten düştü. Komşuların ihbarı ile olay yerine AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi ve UMKE ekipleri  sevk edildi.

Kaza yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, sedyeyle yamaç araziden halatlar yardımıyla indirilerek ambulansla Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Nuray Özdemir yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, Sevda Bilaloğlu'nun tedavisi sürüyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'