Kadıköy'de izinsiz yürüyüşte 70 gözaltı

HDP'nin çağrısıyla 'Gemlik Yürüyüşü'ne katılacak olanlar, otobüslerle Bursa Gemlik'e gitmek üzere saat Kadıköy Bahariye Caddesi'nde toplanıp uyarıya rağmen yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. 70 kişi gözaltına alındı.

Kadıköy'de izinsiz yürüyüşte 70 gözaltı
Kadıköy'de izinsiz yürüyüşte 70 gözaltı
GİRİŞ 12.06.2022 22:06 GÜNCELLEME 12.06.2022 22:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kadıköy'de, düzenlenen izinsiz yürüyüşe polis müdahale etti. İstanbul Valiliği, polisin uyarılarına rağmen yürümek isteyen gruba müdahale edilerek 70 kişinin gözaltına alındığı ve görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. 

HDP'nin çağrısıyla 'Gemlik Yürüyüşü'ne katılacak olanlar, otobüslerle Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmek üzere saat 13.00'de Kadıköy Bahariye Caddesi'nde toplandı. Uyarılara rağmen yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. 70 kişi gözaltına alındı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün HDP organizesinde Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek eyleme katılmak üzere Sancaktepe, Maltepe ve Kadıköy ilçelerimizden araç kaldırılacağı ve izinsiz yürüyüş yapılacağı bilgisi alınmıştır. Kadıköy ilçemizde izinsiz toplu yürüyüş yapan ve aralarında HDP ve DBP Milletvekillerinin de bulunduğu gruplara, eylemlerinin yasal olmadığı ihtar edilerek, gerekli uyarılarda bulunulmuştur. 2911 Sayılı Yasaya aykırılık teşkil eden eylemlerin durdurulmasına yönelik uyarıları dikkate almayan, görevli memurlara mukavemetle karşılık vererek, toplu yürüyüşte ısrar eden ve taşkınlık yapan gruplara müdahale edilerek 70 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca grupları provoke ederek, görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.  

BAKAN SOYLU'DAN GÖRÜNTÜLÜ PYLAŞIM

Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Milletvekili Salihe Aydeniz'in polise yumruk attığı görüntüleri paylaştı. 

KAYNAK: DHA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 6
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da bir polis memuruna vurursanız ne alırsınız? Üç yıla kadar hapis cezası veya para cezasının çeşitli olması nedeniyle, Ceza Kanununun 113. Maddesi, Ceza Kanununun 12(2) Bölümüne göre bir kabahattir. Özellikle ciddi durumlarda, kolluk kuvvetlerine direnmek veya fiziksel olarak saldırmak, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    Cevapla
  • Hain düşmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamının tutuklanıp ATIK GERİ KAZANIM TESİSLERİNE verin bari bir işe yarasınlar !!!
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gereken yapılsın
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafalarına sıkıp itlaf edicen.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ecdadımın kanla Vatan ettigi topraklar bu hainlere mezar olur ama gülizar ASLA...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'