Neşet Ertaş’ın gerçek vasiyeti ortaya çıktı!

Neşet Ertaş'ın ailesi, sanatçının hayatının film olmasını istemediğini söyleyerek, bu konuda vasiyetinin olduğunu iddia etmişti. Ancak merhum sanatçının 2011’de verdiği röportaj bu tezi çürüttü.

Neşet Ertaş’ın gerçek vasiyeti ortaya çıktı!
Neşet Ertaş’ın gerçek vasiyeti ortaya çıktı!
GİRİŞ 13.06.2022 01:46 GÜNCELLEME 13.06.2022 01:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dijital Sanatlar Yapımevi, büyük usta Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan, yazar Prof. Dr. Erol Parlak’ın aynı isimli kitabından uyarlanan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmi için çalışmalara başlamış, filmin fragmanı da geçen aylarda izleyiciyle buluşmuştu. Bu süreçte sanatçının ailesi tarafından açılan dava ile çekimlere sete çıkılamadan ara verilmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesi’nde görülen dava Dijital Sanatlar lehine sonuçlandı. Kararda, sansür sonucu doğuracak şekilde yasaklama yapılamaz bilgisi yer aldı.

Bir televizyon kanalının arşivinden gün yüzüne çıkan söyleşiye dayanarak verilen kararla yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği film sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor.

KENDİSİNİ GELECEK NESİLLERE ANLATMAK İSTİYORUZ

Mahkemenin filmin yapımına onay vermesiyle Dijital Sanatlar Yapımevi’nden kararla ilgili şu açıklama yapıldı: “Prof. Dr. Erol Parlak’ın büyük usta, son Abdal Neşet Ertaş’ın hayatını anlattığı kitabının tüm haklarını aldık ve kendisinin danışmanlığında filmimizin çekimlerine başladık. Çekimler sırasında yaşananlar ve sansür uygulama girişimleri bizleri çok üzdü. Ancak mahkeme kararı haklılığımızı ortaya çıkarttı. Sanatçının anısına sonsuz saygımızla, Abdal kültürüne yakışır şekilde, kendisini gelecek nesillere anlatmak istiyoruz.”

GELECEK NESLE BIRAKMAK İSTİYORUM

Neşet Ertaş, 2011 yılında CNN Türk’te yayınlanan “Afiş” programına konuk olmuş ve Nefise Karatay’ın sorularını yanıtlamıştı.

Ertaş, kitapla ilgili soruya şu yanıtı vermişti: “Sayın Erol Parlak, 15 sene evvel bana geldi ve ‘kitap çıkartalım’ dedi. Ben de ona, ‘Benim çalıp söylediğim gibi türkülerimin notalarını yazarsan, evet derim’ dedim, o da kabul etti. Türkülerimin tamamını, şiirlerimin tamamını bu kitapta birleştirip gelecek nesle bırakmak istiyoruz.”

Neşet Ertaş’ın ailesi, Prof. Dr. Erol Parlak'ın kitabının babalarının isteği dışında yazıldığını iddia etmiş, filmin çekimlerinin durdurulması yönünde mahkemeye başvurmuştu. Aile, basına yaptığı açıklamada Neşet Ertaş hayattayken defalarca bu tip tekliflerin geldiğini ancak sanatçının bu konuya asla izin vermediğini belirtmişti.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende yanlış bilmiyorsam usta benim Türkülerimi sözlerini degiştirmeden ve benim okudugum tarzda okuyan herkes okuyabilir demiş diye hatırlıyorum
    Cevapla
  • Kaşif 1 yıl önce Şikayet Et
    Neşet Ertaş artık topluma mal olmuş biridir. Bir değil 10 filmi yapılmalı. Bırakın da yeni nesil onu tanısın.
    Cevapla
  • Ibrahim BEKTAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!