Yeryüzü Doktorları’ndan Kurban Olsun, Sağlık Olsun kampanyası

“Kurban Olsun, Sağlık Olsun” diyerek gönüllü doktorları ile yola çıkacak olan Yeryüzü Doktorları, ihtiyaç sahipleri için hem kurban organizasyonları gerçekleştirecek hem de sağlık hizmeti sunacak.

Yeryüzü Doktorları’ndan Kurban Olsun, Sağlık Olsun kampanyası
Yeryüzü Doktorları’ndan Kurban Olsun, Sağlık Olsun kampanyası
GİRİŞ 13.06.2022 09:49 GÜNCELLEME 13.06.2022 09:49

Yeryüzü Doktorları, her yıl olduğu gibi bu yıl da başlattığı “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” kampanyası ile ihtiyaç sahipleri için kurban organizasyonları gerçekleştirecek. Dernek, aynı zamanda sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu bölgelerde gönüllü sağlık ekipleri ile sağlık hizmeti sunacak.

Bir kurban hisse bedelini 1600 TL olarak belirleyen Yeryüzü Doktorları, 2022 kurban organizasyonları kapsamında Afganistan, Çad, Kamerun, Yemen’in de aralarında bulunduğu toplam 15 ülkede kurban dağıtımı yapacak. Bugüne kadar 211 bin 833 hisse kurbanı ihtiyaç sahipleriyle buluşturan dernek, bu yıl da bağışçılarının emanet ettiği kurban vekaletlerini uzak coğrafyalardaki sofralara taşıyacak.

Hem kurban yardımı hem sağlık hizmeti

Yeryüzü Doktorları, Kurban Bayramı boyunca sunulacak hizmetler kapsamında Afganistan ve Çad’a gönüllü sağlık ekipleri götürecek. İhtiyaç sahiplerine kurban dağıtımı gerçekleştirirken, gönüllü doktorları ile de sağlık hizmetine erişemeyen bölge halkına muayene ve tedavi hizmeti ulaştıracak.

Kurban kampanyasına dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Maalesef yeryüzünde ekonomik sorunlar, iç karışıklıklar ve zorlu iklim koşulları nedeniyle açlık problemleri devam ediyor. İhtiyaç sahibi ülkelerde güvenli ve yeterli gıdaya ulaşamayan insanlar sağlık mücadelesi veriyor. Bununla birlikte biliyoruz ki açlık sıkıntısı yaşanan ülkelerde insanlar ancak bayramdan bayrama, yılda bir kez et tüketebiliyor. Bizler de bu kapsamda 2005 yılından beri açlık sınırında yaşayan insanlar için kurban organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Büyük bir titizlikle sürdürdüğümüz kurban organizasyonlarımızı İslami usul ve kurallar çerçevesinde yerine getiriyor, kurbanlarımızın kesimleri biter bitmez ihtiyaç sahiplerine dağıtımını tamamlıyoruz. Bu yıl da bayramın bereketini yeryüzü ile paylaşmak için “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” adlı kampanyamızı başlattık. Şu anda 15 ülkede kurban hazırlıklarımız devam ediyor. Bu ülkelerden Afganistan ve Çad’da kurban eti dağıtımı ile birlikte gönüllü sağlık ekiplerimizle tedavi edici hizmetler de vereceğiz. Gelin, sizler de vekalet yolu ile kurban bağışlarınızı bizlere ulaştırın, ihtiyaç sahipleri sevdikleriyle bayram etsin.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Yıldızların altında tarihi yolculuk