İBB'ye bağlı Ağaç AŞ çalışanları eylemde... "Bahanelerle 130 kişi işten çıkartıldı"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ağaç AŞ'den çıkartıldıklarını belirten işçiler, Saraçhane Parkı'nda basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

GİRİŞ 13.06.2022 12:44 GÜNCELLEME 13.06.2022 17:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası (BTO-Sen) üyeleri ile İBB Ağaç AŞ'den çıkartılan işçiler, Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan BTO-Sen Genel Başkanı Ayvaz Şeker, bugüne kadar çeşitli bahanelerle yaklaşık 130 kişinin işten çıkartıldığının kendilerine bildirildiğini anlattı.

Ağaç AŞ işçilerinin İstanbul'un yeşilliğini koruduğunu ve güzelleştirdiğini belirten Şeker, "Daha önce görüşmeler yapılarak 'Belki aşarız' dedik konuları. Üç tane ayrı talebimiz vardı. Birincisi, işten atılanların işe alınması. İkincisi, asgari ücretin üzerine iyileştirme. Üçüncüsü de iş yerinde işçilere mobbing uygulayan, ikna odalarına getiren, baskı yapan şef ve mühendislerle ilgili bir yargıya intikal etmesi gereken, soruşturma açılması gereken konular." diye konuştu.

İBB önünde protesto! Tehdit ve şantajla istifa ettirildilerİBB önünde protesto! Tehdit ve şantajla istifa ettirildiler

Öz Orman İş Sendikası'ndan İBB'ye tepki: İşçileri kış gününde açlığa mahkum ettiÖz Orman İş Sendikası'ndan İBB'ye tepki: İşçileri kış gününde açlığa mahkum etti

Basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar atan gruptakiler, olaysız şekilde dağıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • mehmet efe 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi düşen ağlamaz
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    elinize birer odun alın ibb nin önünde bekleyin başlayın haşlamaya alayını
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    içine ettiler ağaç a.ş nin. işin içinden çıkamayınca eski kadroları geri aldılar. şimdide yeniden sepet. 2 yıldan az kaldı ekreeemmmm. gideceksinnnnnnnn
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl ; herşey güzel oluyormu Ağaç'çılar ???
    Cevapla
  • Karahanlı.....1212 1 yıl önce Şikayet Et
    Oh canıma değsin ; iyi olmuş size ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak