Arnavutköy'de baraja akan dereye kimyasal atık

Arnavutköy'de Sazlıdere Barajı'na akan derenin kenarına onlarca çuval bırakıldı. Kötü koku ihbarı üzerine AFAD çuvallardan numune aldı. Çuvallarda kimyasal atık olmasından şüpheleniliyor.

GİRİŞ 13.06.2022 15:22 GÜNCELLEME 13.06.2022 16:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Arnavutköy 'de Hacımaşlı yolu kenarına bırakılan 20'ye yakın çuvaldan yayılan kötü koku mahalle sakinlerini rahatsız etti.

İhbar üzerine olay yerine, AFAD ve polis ekipleri ile Arnavutköy Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi.

AFAD EKİPLERİ NUMUNE ALDI
Polis ekipleri, çuvalların bulunduğu bölgeyi güvenlik şeridiyle kapatırken, AFAD ekipleri de kimyasal madde şüphesiyle bölgeden numune topladı.

Çuvalların yakınından dere geçmesi çevrede oturan vatandaşları tedirgin etti.

"HAFRİYAT ALIŞTIĞIMIZ BİR ŞEY OLDU"
Hacımaşlı Mahalle Muhtarı Hayri Pekçetin, çevrede yaşayan vatandaşların atıklar nedeniyle zehirlenmekten korktuğunu söyledi.

"Bizim köyün meydanına bile döküyorlar, engel olamıyoruz" diyen Pekçetin, "Hafriyat artık alıştığımız bir şey oldu ama bu kimyasal biraz farklı" dedi.

Söz konusu derenin Sazlıdere Barajı'na aktığını belirten Pekçetin, "Zaman zaman buradan İBB su ihtiyacını karşılıyor. Burada yayılan koku gerçekten çok şiddetli ve rahatsızlık verici" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu belediyeler ne iş yapar... Şehrin su kaynağı kirletiliyo uyuyan uyuyana
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece devletin 1 kuruşunu almak için 85 milyon kişiyle helalleşeceğiniz gibi bunun için de helalleşeceksiniz dağatacak o kadar kimsenin sevabı yoktur ama günahı yüklenirsiniz olur biter ne kadar üzücü durum bu arada ölen ve beslenemeyen tüm canlılarda hakkını alacak vesselam.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    o malzemelerin nerede kullanılarak atık olduğu ortaya çıkacaktır o kişiler ifşa edilmeli tüm malların el konulmalı , o işide birda yapamamalılar.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ceza olmaz devlet para ver ceza alma der ise herkes kafasina gøre ne isterse yapiyor bu gibi suclarin cezasi idam olacak biz de ise para ver evine git cezasi
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bu çuvalı oralara atanların elini kolunu kıra kıra inletmezsen en agır cezaları vermezsen içimizdeki alçak hainler azdıkça azacaktır. artık bu ülkede bazı şeyler değişmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
AK Parti'de reform adımları