Son dakika... 29 ilde FETÖ'ye sınav operasyonu

2011-2013 yılları arasında yapılan KPDS, ALES, YDS ve ÜDS sınav sorularını usulsüz şekilde alarak terör örgütü FETÖ mensuplarına dağıtan 59 şüpheli hakkında Ankara merkezli 29 ilde operasyon gerçekleştirildi.

GİRİŞ 14.06.2022 09:08 GÜNCELLEME 14.06.2022 10:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2013'teki Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) öncesi soruları usulsüz alarak örgüt mensuplarına dağıtan 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen 2013 JANA soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilip soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti üzerine operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında, sınav soru ve cevaplarını önceden alarak örgüt üyelerine dağıtan 22 şüpheli tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 13 ilde operasyonlar düzenlendiği bildirildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Sami Aydemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahıslar tespit edilmeli, bu şekilde yerleştirilenler için hukuki işlemler yapılmalı.
    Cevapla
  • kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    O sınavlarla yüksek lisans, doktoralara kayıt olanlar. Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi olarak üniversitelere yerleşenler. Dil puanlarıyla doçent olanlar. Haramzadeliğin dibini buldular ama günahlarını başkalarına yamadılar. Bir de 15 Temmuz sonrasında bile YÖK'te birileri bu çalıntı ALES sorularıyla alınmış 90-95 puanlarla üniversitelere tekrar yerleşsinler diye geçerlik süresine 2 yıldan 5 yıla çıkardılar. Danıştay iptal etti. Tekrar aynı kararı aldılar. Yani 2021 yazına kadar bu çalıntı ALES puanlarıyla deşifre olmamış fetöcüler üniversitelere yerleşmeye devam etti.
    Cevapla
  • eyup 1 yıl önce Şikayet Et
    soruları alıp sınavını kazananlarda tespit edilmeli.
    Cevapla
  • millet 1 yıl önce Şikayet Et
    hala her kurumda ve stk larda varlar ve bukalemunlukla aktifler
    Cevapla
  • hiç 1 yıl önce Şikayet Et
    o yıllarda bu sınavları geçip akademisyen olan binlerce kişi var. devletin en az temizlik yaptığı kurumlar üniversiteler. fetö buralarda hala çok etkin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor