Son dakika haberi: Dışişleri'nden 'seyahat uyarısı' açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına seyahat uyarısı yapmasına yönelik "Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir." dedi.

GİRİŞ 14.06.2022 12:57 GÜNCELLEME 14.06.2022 13:33
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, bazı ülkelerin Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarına ilişkin soruya yanıt verdi.

Sözcü Bilgiç şu ifadeleri kullandı;

"Son günlerde bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarıları yayınladıkları görülmektedir.

Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Esasen ilgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin işbirliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu ve terörle en etkili şekilde, yurtiçi ve sınırötesi operasyonlarla mücadele etmeyi sürdürdüğü bir gerçektir. Terörle mücadelede elde edilen başarılı sonuçlar açıkça görülmektedir.

Bu bağlamda, ülkemiz terörle mücadelesini terör örgütleri arasında ayrım yapmadan sürdürürken, uluslararası toplumun güvenliğine de katkı sağlamaktadır. Nitekim bu husus uluslararası toplum tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir."

İSRAİL UYARIDA BULUNMUŞTU

Mayıs ayının sonunda İsrail, İran Devrim Muhafızları'ndan Albay Hassan Sayid Khodaei'nin evinin önünde suikasta uğraması sonrasında Türkiye'ye seyahat uyarısında bulunmuştu.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Türkiye'de, İranlı bir grubun İsrailli hedeflere yönelik saldırı planlarının İsrailli ve Türk güvenlik yetkilileri tarafından önlendiği öne sürülmüştü.

Son olarak İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid dün, İstanbul'u ziyaret eden İsrail vatandaşlarının "en kısa sürede" İstanbul'dan ayrılmaları gerektiğini söylemişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Tayyip Erdoğan'da bu milleti ve ümmeti birleştirmeye vesile olacak kabiliyeti Siyonistler gördü. O zamana kadar kendilerine yardım eden kişiler adına o madalyayı vermediler de niye Reis geldikten sonra yahudilere yardım eden kişiler adına olan madalyonu Reise verdiler? İnönüden , Ecevite , Ahmet Necdete kadar bir sürü kişi vardı. Sırf onu ümmet ve bu milletin gözünde siyonist yanlısı göstermek için oyun yaptılar. İade ettiği de aşikarken. Sen ne anlatıyorsun. Kıyamet kopana kadar da bitmeyeceksiniz. Şeytanın uşakları. Rabbim bu milleti ve ümmeti her türlü şeytani oyunlardan muhafaza etsin amin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yafu fetö...yasim genc olsaydi alayinin dibine kibrit copu doldururdum.
    Cevapla
  • Hasan dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Yafu rumuzlu kişi,senin fetöcü olduğun kesin.
    Cevapla
  • aas 1 yıl önce Şikayet Et
    önce iç savaş çıksa da hainleri temizlesek ve 7 düvele meydan okusak isterim. Düşman içimizde...
    Cevapla
  • Albayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış hatırlamıyorsam 15 Temmuz öncesinde ABD Türkiye deki vatandaşlarına ülkeyi terk edin demişti. Rabbim şer odaklarının şerrinden vatanımızı muhafaza etsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!