Sokak köpeği, sırtından ısırdığı çocuğu yüz üstü sürükledi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde sokak köpeği, sırtından ısırdığı çocuğu bir süre yüz üstü sürükledi. Çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtulan çocuk, hastaneye kaldırıldı.

Sokak köpeği, sırtından ısırdığı çocuğu yüz üstü sürükledi
Sokak köpeği, sırtından ısırdığı çocuğu yüz üstü sürükledi
GİRİŞ 14.06.2022 13:48 GÜNCELLEME 14.06.2022 13:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Araç ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde yaşayan 3 yaşındaki Muhammed Musab Aşık’ı çevrede başıboş gezinen sokak köpeği ısırdı.

YERDE SÜRÜKLEDİ

Muhammed Aşık’ı sırt bölgesinden ısıran köpek, yerde sürükledi. Çocuğu çevrede bulunan vatandaşlar kurtardı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerince yaralanan 3 yaşındaki Muhammed Aşık, Araç Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun yüz bölgesinde sürüklenmeden ötürü derin çizikler oluştu.

Araç’ın Çay Mahallesi Muhtarı Musa Soydan, 3 yaşındaki bir çocuğu sokak köpeğinin sırt bölgesinden ısırarak yüz üstü sürüklediğini ve bu sebepten ötürü çocuğun yaralandığını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde de çocuklarımıza köpekler saldırmıştı. Bir çocuğumuzun hatta yüzü parçalanmıştı. Şimdi yine çocuğumuzu köpek ısırdı. Her hafta neredeyse bir çocuğumuzu köpek ısırıyor. Çocuklarımız sokağa çıkamaz oldu. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu sorumsuzluğun sebebinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Çocukların hatta ailelerinin psikolojisi bozuldu. Kimse sokağa çıkamaz oldu. Neredeyse her hafta bir çocuk köpeklerin saldırısına uğruyor. Yetkililerden ve sorumlulardan bu konuda acil çözüm bekliyoruz. Sokaklarımız köpeklerle dolu ve saldırganlar. Birisinin canına kast etmeden çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Renan 4 ay önce Şikayet Et
    Bir köpek 2&3ayda yetişkin bir köpek oluyor bir insan birey olabilmek için 25yil emek sarf ediliyor nalet olsun butur olaylara gözyumanlara nalet olsun hayvan hakları savunucularina hayvanları sevelim ama bakabilecegimiz kadarını çocuğuna bakmayanlar köpeklere bakıyorlar dahasida varda dilim müsade etmiyor sessiz kalanlara nalet olsun yukardan asagiya
    Cevapla
  • Renan 4 ay önce Şikayet Et
    Gazzedeki zulumu haykiranlara sesleniyorum bucocuklarin yaşadığı zulmlere niye sessiz kalıyorsunuz niye önlem almıyorsunuz kedi köpek maması yapan şirketler niçin sessiz altında örgüt yatıyor bunun başka bı açıklaması olamaz bir hayvan için tüm medya sosyete seferber olup yapmadiklari eylem kalmiyor ama bu çocukların hakkını savunacak insan haklarından birisi hicbur açıklama yapamiyor
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuğun yaşadığı travvayı kim unutturabilecek, böyle bir imkan var mı? Sorumlusu kim ise insan içine çıkabiliyor mu, rahat uyuyabiliyor mu, kendi yavrusunun gözlerine bakabiliyor mu? Aynısını yaşatsın Allah denir ise tepkisi ne olur, bir cevabı olur mu.
    Cevapla
  • ulucak 1 yıl önce Şikayet Et
    çözüm nedir ve kim uygulamalı...
    Cevapla
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Sokak hayvanları gıda buldukları yerde hızlı çoğalır.Doydukları yer de av bölgesi oluyor ve oraya giren başedebilecekleri insan kedi köpek farketmez saldırıyor.Hayvan severim diye ortalığı yıkanlar niye sessiz niye çözüm üretmiyorlar veya mama üretici firmalar o kadar para kazanıyor.Niye çözüm için konuşmuyorlar.Sokak hayvanlarını beslemek ve para kazanmak konusunda kulisleri reklamları görüyoruz.Hayvanlar insan nufusunun artış hızından 10 kat fazla artıyor.Bu sorun daha kötüsüne gider.İnsan başına bir köpek veya 10 köpek üretmek mi.Bu nufusa bütçe yetmez.Avrupada 2 ay sahiplenilmeyen köpek uyutulurmuş.İnsani olanı kısırlaştırma olarak gözüküyor.Niye belediye barınakları çalışmıyor.
    Cevapla
  • Renan 4 ay önce Şikayet Et
    Zaten bu hayvan haklarının arkasında ticaret ve örgüt yatıyor gazzedeki zulümden bahsedenler bu çocuklara bu hayvanlara niye sessiz kalıyor nalet olsun hayvan hakları diye havlayan insan kılıklı insanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!