Çankaya'da 6 yıldır bitmeyen Atatürk Kültür Merkezi inşaatına yeniden başlandı

Çankaya Belediyesi tarafından temeli 6 yıl önce atılan ve yarıda kalan Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatına yeniden başlandı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Daşdelen, Twitter adresinden projeyi yeniden duyurdu.

Çankaya'da 6 yıldır bitmeyen Atatürk Kültür Merkezi inşaatına yeniden başlandı
Çankaya'da 6 yıldır bitmeyen Atatürk Kültür Merkezi inşaatına yeniden başlandı
GİRİŞ 15.06.2022 09:21 GÜNCELLEME 15.06.2022 10:25
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Temeli Çankaya Belediyesi tarafından 2016 yılının Kasım ayında atılan Ankara’nın en büyük Türkiye’nin 2’inci büyük merkezi olacak olan Atatürk Kültür Merkezi inşaatının bunca zaman geçmesine rağmen tamamlanamamış olması tepki topluyor. 6 yıldır süren inşaatın neden tamamlanamadığını merak eden vatandaşlar, “Projeyi duyduğumuzda heyecanlanmıştık ancak inşaatın bu kadar uzun sürmesini beklemiyorduk” diyor. Vatandaşlar inşaatın zaman zaman yavaşladığını da söylüyor.  

2016'DA TEMELİ ATILMIŞTI

Eskişehir Yolu kenarı Bilkent Kavşağı’nda bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin yapımına 2016 yılının Kasım ayında başlandı. Üzerinden geçen 6 yıla yakın zamanda binanın ancak bir kısmı tamamlanabildi. Çevrede oturan vatandaşlar, inşaatı gelip geçerken gördüklerini ve merak ettiklerini belirterek, “İlk duyduğumuzda çok sevinmiştik. Ankara için böyle bir mekân tabi ki iyi olur. Ancak neredeyse 6 sene oldu. Tamamlanmadı. Hatta bir ara çalışmalar durmuş gibiydi. Acaba yarım mı kalacak? diye düşünürken son günlerde tekrar başladı. Böyle çalışmalar bu kadar uzun sürmemeli” görüşünü dile getiriyor. 

BELEDİYE BAŞKANI TEMEL ATMA TÖRENİNİ PAYLAŞMIŞTI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Daşdelen, 30 Kasım 2016 tarihinde yaptığı paylaşımda, "Çankaya tarihimizin en büyük yatırımı olan Atatürk Kültür Merkezi'nin temelini Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu birlikte attık" demişti.

 

YETKİLİLER: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çankaya Belediyesi yetkilileri ise, çalışmaların devam ettiğini aralıklarla bazı değişiklikler yapıldığını ancak her şeyin doğal sürecinde işlediğini söyledi. Vatandaşların inşaatın zaman zaman durduğu yönünde ifadelerine ise, “Herhangi bir durma söz konusu değil. İnşaat devam ediyor” cevabını verdi.   

Belediye Başkanı Daşdelen, bugün "Yakında inşaatına başlayacağımız Atatürk Kültür Merkezimiz" diyerek projeyi yeniden paylaştı. 

 

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 33
  • Turgay 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankara 19 Mayıs stadı da yeniden yapılacaktı oda kaldı
    Cevapla
  • Vatandaş... 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan gavur bile böylelerine oy vermez aklı olan, yani bunlara kimin oy verdiği dünyanın neresinde olursa olsun aynı arızalılardır konuştuğuyla değil oturduğuyla düşünen ve zora gelince lavaboya gidip bütün düşüncelerini boşaltıp sifonu çekenlerdir..... O kadar düşünceliler ama çok konuşunca.? ortalık malum .... Bak 6 senedir ayarlıyorlar ve merak etmeyin inşaat dursa bile araştırın harcamalar durmadan artar ve tek durmayan ödemelerdir iş yok ama bir sürü masraf fatura İşte İstanbul yapılan birşey yok ama ülkenin en büyük holdinglerinin bile bu kadar parası yok yemeye arkadaş durmadan harcıyor.. Ne diyor oy verenler yapacakta engel oluyorlar.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP pişmanlıktır.Biz 50 li yaşlarda olduğumuzdan çok yaşadık bunlarla birlikte.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben farklı bir yorum yapayım. Ben bu binanın önünden sabah işe giderken ve akşam işten dönerken her gün 2 kere geçmekteyim. Enteresan olan Çankaya belediyesi yıllardır yaptığı icraatları bu bitmeyen binanın önündeki büyük bilboartlarda sergilemektedir. Birkaç kez foto çekip çankaya belediyesine "yaptığınızı söylediğiniz işleri yapamadığınız ve bitiremediğiniz bu bina önünde niye sergiliyorsunuz"* diye mail atmayı düşündüm bir türlü fırsat doğmadı.
    Cevapla
  • Asil TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef benzer bir proje Denizli Pamukkale Bağbaşında da var AK parti önceki dönem Pamukkale belediye başkanı yaptı bitmesine ramak kaldı.. klima sistemleri camı çerçevesi tamam ama yeni Ak parti Pamukkale Belediye başkanı çivi çakmadı ordaki milyonluk tesis harabeye dönmek üzere..
    Cevapla
  • komşu.... 1 yıl önce Şikayet Et
    adından belli ki sen adın gibi değilsin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor