Hulki Cevizoğlu'ndan bomba ABD açıklaması: Türkiye planını deşifre etti!

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime ABD'nin bilinçli olarak zemin hazırladığını ve amaçlarının 15 Temmuz'da yapamadıklarını şimdi yaparak iktidarı değiştirmek olduğunu söyledi.

GİRİŞ 15.06.2022 16:57 GÜNCELLEME 16.06.2022 09:17
Bu Habere 261 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Türkiye'yi hedef alan provokatif adımlarına ilişkin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz" diyerek uyarmıştı. Gelişmeler sonrası iki ülke arasında tansiyon daha da yükselmişti.

Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Hulki Cevizoğlu, oldukça çarpıcı ifadeler kullandı.

"ABD'NİN AMACI TÜRKİYE'DE İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK"

ABD'nin Atina ile Ankara arasında bir gerilim çıkararak, Türkiye'de iktidar değişikliği yapmayı amaçladığını söyleyen Cevizoğlu, "Amaç 15 Temmuz'da yapamadıklarını şimdi yapmak. Muhalefetten birileri armut piş ağzıma düş diye armut ağacının altında kuş yavrusu gibi bekliyor." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

"MUHALEFET DE ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ DİYE BEKLİYOR"

Cevizoğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

"Amaçları Türkiye'nin başını kaldırmaması, 'Başını yukarıdan bastıracağız, dediğimizi yapsın' istiyorlar. NATO'nun içerisinde bir mobbing var Türkiye'ye karşı. Türkiye, 'Ben çıkıyorum derse' NATO mahvolur. NATO mu kalır? Türkiye'nin başka bir bloğa yaklaştığını düşünelim sizi kim koruyacak? Türkiye'ye üvey evlat muamelesi yapsan da Türkiye'siz olamazsın. Türkiye'nin iki varlık nedeni var. Bir ABD, onu kuran ABD çıkarsa dağılır. İkincisi Türkiye'nin NATO'nun çıkması halinde böyle bir şey kalmaz.

Peki neden sürekli Türkiye'yi taciz ediyorsunuz? Adalara tecavüz edip asker çıkarttınız, sözlü tacizlerde bulundunuz yıllarca? Peki bunu yapmalarının nedeni ne? Kanaatim şu Türkiye'nin iç politikasına yönelik bir operasyon seziyorum ABD'nin bu tavrında. 15 Temmuz'da götüremediği iktidarı şimdi dışarıdan savaşa sokarak ya da senin başına şunları bunları getiririm diyerek baskı altına alarak içeride iktidar değişikliği ve içeride güvendiği bazı sözde muhalefet politikacıları olabilir.

İşgal eden ülke işgal ettiği ülkede yönetimi almamıştır, içeridekilerle iş birliği yaparak kendi adamlarını başa getirmiştir. ABD'nin böyle bir hedefi varsa Türkiye'de iktidarı değiştirme planı varsa içeriden birileriyle görüşmüştür bile. O içerideki de birileri armut piş ağzıma düş diye armut ağacının altında kuş yavrusu gibi bekliyor olabilirler."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 261
  • paşalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hulki bey çok iyi özetlesede kendi söylediği bir şeyi kabul edemiyor. bunu kabul edemeyen milyonlar var malesef. " İşgal eden ülke işgal ettiği ülkede yönetimi almamıştır, içeridekilerle iş birliği yaparak kendi adamlarını başa getirmiştir. "
    Cevapla
  • Alpagu 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ'da, Libya,da, Akdenizde operasyon çeken bir ülkenin başında birilerinin adamı olmaz, biraz zekası olan düşünür bu operasyonlardan en çok kim rahatsız? Abd rahatsız, haliyle chp/hdp/ip/sp/deva/dp/gelecek ... cevabını görür. O zaman kim kimin adamı biraz zeka
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hulki beyin bu güzel yazısını beğendim bu güzel ülkemizi kimse boyunduruk altına alamaz
    Cevapla
  • Yılmaz Sarıca 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunistan gerilimi AKP ye yarar
    Cevapla
  • Gurbetçi vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin ümmet coğrafyasında uyguladığı zulümler batılıların mürehffehi içindir Avrupanın ham petrolü orta doğu ve kuzey afrikadan gemilerle temin edilmektedir ve limanlarda rafinerilere boru hatlarıyla ulştırılmaktadır tüm oyunların seneryosu bu amaç i Çin yazılır oynanır
    Cevapla
  • Bkt 1 yıl önce Şikayet Et
    İkbal ve istiklalini ecnebilere itlik yaparak arayan 6+1'li maşaya sesleniyorum. Zelil ve rezil olacaksınız. Vatan ve millet ve islam düşmanlığının ve hainliğinin bedelini sandıkta ağır ödeteceğiz. 15 temmuzu unutmadık. Size fırsat verileceğinimi sanıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız