DEAŞ'ın 12 ildeki finans kaynağına operasyon

Terör örgütü DEAŞ için para topladıkları iddia edilen 24 şüphelinin yakalanması için 12 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 19 kişi yakalandı. Osmaniye'de de Suriye uyruklu 3 şüpheli, gözaltına alındı.

DEAŞ'ın 12 ildeki finans kaynağına operasyon
DEAŞ'ın 12 ildeki finans kaynağına operasyon
GİRİŞ 17.06.2022 10:01 GÜNCELLEME 17.06.2022 10:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca DEAŞ silahlı terör örgütüyle ilişkili kişilere yönelik terörün finansmanı suçu kapsamında soruşturma yürütülüyor. Soruşturmada bazı şüpheliler yönünden iletişim dinlenmesiyle açık kaynaklar ve sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla banka ve PTT hesapları tespit edildi. Hesapların incelenmesi sonrasında hazırlanan MASAK raporunda, toplanan paranın yaklaşık 900’ü aşan kişi tarafından fonlanıldığı belirlendi.

Bu kişiler içerisinde, örgütsel bağlantısı bulunanlar arasından ve 20 bin lira üzeri para gönderen kişiler için ayrı bir MASAK raporu alındı. Yapılan ikinci incelemede 22 şüphelinin ara toplayıcı olarak hesap hareketleri tespit edildi. Bu kapsamda ana toplayıcı 2 şüpheli ile 22 ara toplayıcı olmak üzere toplam 24 şüphelinin yakalanması talimatı verildi. 12 ilde bu sabah düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli yakalandı. 5 şüphelinin aranıyor.

PARALAR SURİYE'YE GÖTÜRÜLDÜ

Dosyada tespiti yapılan para hareketinin 8 milyon lira üzerinde olduğu belirtildi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerin örgüt iltisakları ile para hareketlerindeki açıklama kayıtları göz önüne alınarak örgütsel olduğu hususunda şüphe bulunmayan 1,5 milyon lira üzerinde para harekatı belirlendi.

Bu paranın Hatay sınırında PTT üzerinden çekilerek giriş çıkış yapan şüphelilerle Suriye'ye nakledildiği tespit edildi.

OSMANİYE'DE DE DEAŞ OPERASYONU

Osmaniye'de terör örgütü DEAŞ'e yönelik operasyonda Suriye uyruklu 3 şüpheli, gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye uyruklu A.S., H.M. ve H.A.'nın terör örgütü DEAŞ adına silahlı faaliyette bulunduğunu tespit etti. Ekipler, sabah saatlerinde şüphelileri yakalamak için harekete geçti.

Eş zamanlı baskınlarda 3 şüpheli, yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorguları için jandarma karakoluna götürüldü.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet terörle ilişkili her vatandaşı atmalı hatta hepsini ortadan kaldırmalı
    Cevapla
  • Ayhan Birol 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke müslüman ve ehli sünnet insanların yaşadığı bir ülke şaşırdığım nokta yahu bu ülkenin asgari müslümanı kadar bilgisi olmayan bu zirzoplar buralarda nasıl ve kimlerden destek buluyorlar? İşid ya da daeş buralarda tutunamaması gereken oluşumlar, bu alçakların menbaı ve menşei belli olduğu ve bilindiği halde ülkemizde kendine müslümanım diyen bazı insanların bunlara uyması inanılır gibi değil.
    Cevapla
  • Bilenbiri 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö=Para, Deaş=Para. Adamlar terör örgütlerini kuruyor, finansmanını da sana yaptırıyor! Anlayana...
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika, İsrail sizi paraya boğuyordur zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de savaş kabinesi krizi! Gantz'tan Netanyahu'ya tehdit
Avrupa devi Filistin bayrağıyla şampiyonluk kutladı