Arkeolojik kazıda dünya rekoru!

Türkiye, geçen yıl arkeolojik kazılarda dünya rekoru kırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, farklı alanlarda 670 arkeolojik kazı yapıldığını söyledi.

GİRİŞ 17.06.2022 20:12 GÜNCELLEME 18.06.2022 09:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Müzelerde ve kaçakçılıkla mücadelede olduğu gibi Türkiye’nin arkeolojik kazı çalışmalarında da dünyaya öncülük yaptığının altını çizen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şöyle konuştu:

“Paleolitikten neolitiğe, klasik çağlardan Türk-İslam arkeolojisine uzanan çalışmalarla geçtiğimiz yıl, kazı, araştırma ve benzeri, toplam 670 arkeolojik faaliyet gerçekleştirdik. Yanılmıyorsam bu geçen sene dünyada bir rekor oldu. Bunu da pandemi döneminde yaptık arkadaşlar. O açıdan da ayrıca tebrik ediyorum.''

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Bugra Kagan 1 yıl önce Şikayet Et
    ARKEOLOJİK KAZI demek, kendi elimizle, kendi kuyumuzu kazmak manasına gelir. Gevurlara buraların bir zamanlar sahipleri benim dedemdi diyerek hak iddia etmek için zemin hazırlar. Bakın bakalım osmanlı avrupadan çıkalı daha 100 yıl olmadı ama sistematik olarak bizim bütün eserlerimizin çoğunu yok ettiler. Bir yerde iki taş üst üste bulunca, hemen orayı sit alanı ilan ediyorlar, uyanın ve kendinize gelin!
    Cevapla
  • Mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var en Altlarda truva var mesela. Yunan gelip truvaya çökmüş biz truvanın mirasçılarıyız deriz olur biter. Ondan daha alt kademelerde başka uygarlıklar var. Anadolu 2 bin yıllık medeniyet değilki
    Cevapla
  • Arkeolog 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yegane arkeolojik kazi alanlari çok azdir ve çoğu vikink yerlesimleridir bu gün vikinklerin torunlari iskandinavlar almanya bizimdir derlermi diyorsun hayir diyemezler çünki almanlar bilimda sanatta teknikte ileri bi millettir arkeoloji litaratüründe almanca eserler ciddi bir ağirlik taşir güçlü olursaniz kimse böyle saçma bir idiada bulunamaz zayif olursaniz haksiz olursunuz peki güçlü olmak için ne yapmaliyiz çok okumali çok araştirmali tarihi tarih öğrenmeli tarih yazmaliyiz. düşünenlere duyurulur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu