Sahte araç kiralama dolandırıcılarına operasyon

İzmir'de, kurumsal araç kiralama şirketlerinin internet sitelerini kopyalayarak 240 kişiyi dolandıran 9 şüpheli, eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

GİRİŞ 17.06.2022 20:57 GÜNCELLEME 18.06.2022 09:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kurumsal araç kiralama firmalarına ait internet sitelerini kopyalayarak çok sayıda vatandaşın dolandırıldığı yönünde bilgi aldı.

Kurumsal araç kiralama firmalarına ait internet sitelerinin benzerlerini hazırladıkları ve bu siteler üzerinden araç kiralama ücreti alarak dolandırıcılık olayına karıştıkları ve 240 kişiyi dolandırdıkları tespit edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı. Adresleri belirlenen 9 şüpheli, eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar ile gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    memleketin her bir yanında boylelri var
    Cevapla
  • BOLULU 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankara Keçiören'deki araç dolandırıcılarına dikkat edin çetenin elebaşlarının isimleri Kenan Yıldırım, Kamil Yıldırım ve Ramazan Kaan Yıldırım.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    En tehlikeli çeteler İzmir ve Ankara da demiştim yine diyorum. Daha da ileri gidiyorum Ankara biri bizi gözetliyor oldu. Başkent Konya olmalı. Bir adım ileri gidilmek zorunda. Buralarda kronik dış güçler destekli yapılanmalar var. Cumhuriyet halk partisinin yalanda ihanette bu kadar ileri gitmesi boşuna değil.
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş bu kadar şisirirsen böyle olur
    Cevapla
  • Zaptiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde işlenen suçlara verilen cezaları,suçlular mükafat olarak algılıyorlar,bu cezalarla adalet sağlanamaz, seksendört milyon insanımızın can güvenliği risk altında,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!