Kadın mühendisler mühendislikte kadınların dünü, bugünü ve geleceğini konuşuyor

İstanbul Teknik Üniversitesi - KADEM ortaklığıyla düzenlenen “Mühendislikte Kadınların Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu panelde, kadın mühendisler konuşacak.

Kadın mühendisler mühendislikte kadınların dünü, bugünü ve geleceğini konuşuyor
Kadın mühendisler mühendislikte kadınların dünü, bugünü ve geleceğini konuşuyor
GİRİŞ 20.06.2022 09:44 GÜNCELLEME 20.06.2022 09:44

İstanbul Teknik Üniversitesi - KADEM ortaklığıyla düzenlenen “Mühendislikte Kadınların Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu panelde, kadın mühendisler konuşacak. 20 Haziran’da İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek panelde; Türkiye’nin kadın mühendislerinin tecrübeleri, tarihi ve sosyal bir perspektifle ele alınacak ve geleceğe ışık tutan çalışmalara yer verilecek.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve İTÜ Fizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Onur Kahya’nın açılış konuşmalarıyla başlayacak panel, gün içinde iki oturum halinde gerçekleşecek. Panelde konuşmacılar, projelerine ve mühendislik hayatlarında yaşadıkları deneyimlere dair sunumlar gerçekleştirecek.

10.30 da başlayacak ilk oturumun moderatörlüğünü, İTÜ Fizik Mühendisliğinden Prof. Dr. Sevim İşçi Turutoğlu yapacak. Panelde İTÜ Bilim ve Teknoloji Tarihi Anabilim Dalı Doktor Adayı Gül Aydın, İTÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Ülkü Arıoğlu ve İTÜ, TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy konuşacak.

Saat 12.00’de başlayacak ikinci oturumunun moderatörlüğünü ise KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Melek Cevahiroğlu Ömür yapacak. Panele İTÜ Rektör Yardımcısı, Bilişim Enstitüsünden Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, Baykar Üretim Yönetimi Amiri Pelin Birol, Kuveyt Türk Katılım Bankası Müşteri Analitiği ve İçgörü Müdürü Zeynep Güran ve GeneOn Biotechnology’den Begüm Esra Aytan sunumlarıyla katılacak.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi