Azezli çocukların karne sevinci

Türkiye’deki tüm çocuklar gibi Suriyeli yetim çocuklar da karne sevincini yaşadı. Yetim Vakfı’nın Azez Tilalin Köyü’ndeki çocuklar bu mutlu günü lunaparkta kutladı.

Azezli çocukların karne sevinci
Azezli çocukların karne sevinci
GİRİŞ 20.06.2022 13:18 GÜNCELLEME 20.06.2022 13:18

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin barış sağladığı Azez bölgesinde yaşayan çocuklar, dün karnelerini aldı. Yetim Vakfı işletimindeki Tilalin Köyü’nde yaşayan bu çocuklar, mutluluklarını lunaparkta eğlenerek kutladı.

Tilalin Köyü’nde ikamet eden 140 çocuk ve annesi, Azez bölgesinde bulunan lunaparka servislerle götürüldü ve onlar için özel bir program hazırlandı. Eğlencenin ardından bir dizi yarışmayla devam eden program, yemek ve dondurma ikramıyla son buldu. Yarışmalarda derece alan çocuklara oyuncak hediye edildi.

Lunaparkta kutlama

2021-2022 eğitim yılının son gününde karne alan Azez’deki çocuklara eğlence düzenlendi. Yaşları 1-14 arasında değişen 140 çocuk ve annesi için gerçekleştirilen etkinlikte, Yetim Vakfı’nın işletiminde olan Tilalin Köyü’ndeki çocuklar, karne sevincini lunaparkta yaşadı. Çocuklar dönme dolaba, salıncağa, çarpışan arabaya ve gondola binerek günün tadını çıkardılar. Halat çekme, dev kaydıraktan kayma ve çuval yarışları gibi oyunlarla çocukların eğlencesi devam etti.

Şarkılar söylendi, ödüller alındı

Gün boyu şarkılar söyleyen, oyunlar oynayan ve birbiriyle yarışan çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Bu mutlu günün anısına bol bol fotoğraf ve video çekimi yapıldı. Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, çocuklara eğlence sırasında patlamış mısır, içecek ve yemek ikram edildi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?