Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a hakaret davasında istenen cezalar belli oldu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklamaları nedeniyle Ankara Barosunun önceki 11 yöneticisinin, "kamu görevlisine hakaret" suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a hakaret davasında istenen cezalar belli oldu
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a hakaret davasında istenen cezalar belli oldu
GİRİŞ 20.06.2022 13:34 GÜNCELLEME 20.06.2022 13:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasına celse arasında esas hakkında mütalaasını sundu.

Mütalaada, Erbaş'ın, 24 Nisan 2020'de Ankara Hacı Bayram Camisi'nde verdiği "Ramazan: Sabır ve İrade Eğitimi" konulu cuma hutbesinde, "Ey insanlar, İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eş cinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti, yılda yüzbinlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Bunun üzerine dönemin Ankara Barosu yönetim kurulu üyelerinin yaptıkları açıklamadaki ifadelerin, "katılanın verdiği hutbeye karşı yapılan bir açıklama olma sınırını aştığı, katılanın kişiliğine ve kişilik haklarına yönelik, incitici, yaralayıcı, sebepsiz bir saldırı olarak ifade özgürlüğü kapsamında sayılmayacağı" belirtildi.

Adalet Bakanlığı’ndan Ankara ve İzmir Barosu’na tepkiAdalet Bakanlığı’ndan Ankara ve İzmir Barosu’na tepki

Hutbede yer verilen ifadelerin, dini referanslara dayandığı ifade edilen mütalaada, sanıkların basın açıklamasında ise doğrudan katılanın kişiliğine, onur ve saygınlığına saldırı yapıldığı kaydedildi.

Basın açıklamasının içeriğinin ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığı bildirilen mütalaada, "Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi içtihatları kapsamında takdiri mahkemeye ait olmak üzere sanıkların üzerine atılı eylemi fikir ve eylem birliği içerisinde işledikleri kanaatine varılmakla cezalandırılmaları talep olunur." denildi.

Bu kapsamda, eski Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan ile eski yönetim kurulu üyesi avukatlar Aşkın Demir, Kemal Koranel, Hava Orhon, Özgen Hindistan, Zafer Doğan Bilgin, Meltem Akyol, Güzin Tanyeri, Çağrı Eryılmaz, Burcu Mine Gargın ve Cem Aksu'nun "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapse mahkum edilmesi istendi.

Sanıklar, 22 Haziran'daki duruşmada mütalaaya karşı savunma yapacak.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Caydırıcı cezalar şart. Yargı cezaların yanı sıra idari cezalarda lazım. Yoksa İslam düşmanları, İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmeye devam edilecek. Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    İsimler de hep seçmece
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün Yüzü Göstermeyin Din Ahlak Müslüman Düşmanlarına
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Luti ne yahu! Bu kötü eylemi bir peygamberin ismi ile adlandırmak ahmaklıktır. Homoseksüellik demeye korkuyorlar.
    Cevapla
  • Plutonyum Müjdat 1 yıl önce Şikayet Et
    Önemli bir tespit. Peygamberler ölü değildir. Dünyaya indiklerini de düşünüyorum. Sonradan gelecek peygamberlere yardım edeceklerine söz vermişlerdir (Ali İmran, 81). Kehf 74'de çocuğu öldüren "abid"in Musa (AS)'ye yardıma gelen İbrahim (AS) olması muhtemeldir. Kuran'da iki yerde çocuk öldürme konusu geçmektedir. Allah'ın çocuk öldürme emrini koşulsuz ve korkusuz uygulama dirayetine sahip peygamberlerin başlıcasıdır. "Luti" demek üzücüdür. "Şeytani ilişkiler" denebilir. Çünkü insanı kandırıp saptıran insan ve cin ırkından şeytanlardır (Enam 112). İnsan vesveselerle aklına gelen bozuk fikirleri özünün bir parçası sanarak o fikirlere tutunur ve sapar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestoların gölgesinde İmamoğlu'ndan 45 gazeteci ile Roma gezisi!
Kassam Tugayları keskin nişancıları Cibaliye mülteci kampındaki İsrail askerini öldürdü