Tarihi mezar taşlarını satarken yakalandı

Bursa'da, jandarmanın düzenlediği operasyonda E.A., tarihi eser niteliği taşıyan mezar taşlarını satacağı sırada yakalanıp, gözaltına alındı.

Tarihi mezar taşlarını satarken yakalandı
Tarihi mezar taşlarını satarken yakalandı
GİRİŞ 21.06.2022 10:08 GÜNCELLEME 21.06.2022 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, E.A.'nın Kestel'de izinsiz kazı faaliyetleri yürüttüğü ve elinde tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen mezar taşları bulunduğu bilgisine ulaştı. Şüphelinin ilçede çay ocağı işlettiğini belirleyen ekipler, fiziki ve teknik takip başlattı.

Ekipler, tarihi eserlerin saklandığı yeri tespit için müşteri gibi davranıp, E.A. ile iletişime geçti ve ellerindeki mezar taşlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Mezar taşlarını göstermek için çay ocağının arkasına giden E.A.'nın tarihi eseri çıkardığı sırada dışarıda bekleyen ekipler, baskın yaptı. Mezar taşını ele geçiren ekiplerin depodaki aramasında ise oto lastikleri ve yedek parçalarının altına gizlenen 3 mezar taşı daha ele geçirildi. Depodaki aramada ayrıca dedektör ve hilti bulundu. E.A., gözaltına alındı.

Üzerinde kabartma bulunduğu ve Yunan alfabesinin yazılı olduğu görülen mezar taşları, korumaya alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sana mezar taşı nasip etmesin mezar hırsızı ölü soyucu adi insan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan, TFF ve Galatasaray'a çok ağır sözler!
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!