Mezarda bile rahat yok! Suç üstü yakalandılar

Bursa'da, jandarmanın düzenlediği operasyonda E.A., tarihi eser niteliği taşıyan mezar taşlarını satacağı sırada yakalanıp, gözaltına alındı.

Mezarda bile rahat yok! Suç üstü yakalandılar
Mezarda bile rahat yok! Suç üstü yakalandılar
GİRİŞ 21.06.2022 10:28 GÜNCELLEME 21.06.2022 10:28

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, E.A.'nın Kestel'de izinsiz kazı faaliyetleri yürüttüğü ve elinde tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen mezar taşları bulunduğu bilgisine ulaştı.

Şüphelinin ilçede çay ocağı işlettiğini belirleyen ekipler, fiziki ve teknik takip başlattı. Ekipler, tarihi eserlerin saklandığı yeri tespit için müşteri gibi davranıp, E.A. ile iletişime geçti ve ellerindeki mezar taşlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Mezar taşlarını göstermek için çay ocağının arkasına giden E.A.'nın tarihi eseri çıkardığı sırada dışarıda bekleyen ekipler, baskın yaptı. Mezar taşını ele geçiren ekiplerin depodaki aramasında ise oto lastikleri ve yedek parçalarının altına gizlenen 3 mezar taşı daha ele geçirildi. Depodaki aramada ayrıca dedektör ve hilti bulundu. E.A., gözaltına alındı. Üzerinde kabartma bulunduğu ve Yunan alfabesinin yazılı olduğu görülen mezar taşları, korumaya alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!