Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti... Başkan Erdoğan ve birçok isimden taziye mesajı

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ardından Başkan Erdoğan ve pek çok isim başsağlığı mesajı yayımladı.

GİRİŞ 23.06.2022 10:10 GÜNCELLEME 24.06.2022 12:33
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu için taziye mesajları yayımlandı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı:

"Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun."

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'TAN TAZİYE TELEFONU

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ailesini arayarak taziyede bulundu.

TBMM Başkanı Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ömrünü ilim, irşad ve tebliğe vakfeyleyerek binlerce talebe yetiştiren, manevi önderlerimizden muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun" dedi. TBMM Başkanı Şentop, vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu'nu da arayarak taziye dileklerini iletti. Şentop, Ahmet Ustaosmanoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde sabır ve metanet dileğinde bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

“Allah’tan geldik, yine O’na döneceğiz.” Değerli alim, hoca, fazıl ve veli insan muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu efendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mevla sonsuz rahmetiyle muamele eylesin. Mekanı cennet olsun." 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop:

"Ömrünü ilim, irşad ve tebliğe vakfeyleyerek binlerce talebe yetiştiren, manevi önderlerimizden muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemîl diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun."

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'DEN TAZİYE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayımladı.

Bahçeli, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Türkiye'mizin muhterem isimlerinden birisi olan, manevi haslet ve hizmetleriyle öncü ve örnek vasfını hayatı boyunca muhafaza eden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye vefatından dolayı Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

"Alimin ölümü, âlemin ölümü gibidir" Yetiştirdiği Kur'an talebeleriyle, örnek yaşayışıyla, İslâm'ın büyük hizmetkârı, Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiye Allah'tan rahmet; İslam Âlemi, Milletimiz ve İsmailağa Cemaatine başsağlığı diliyorum Mekanı cennet makamı âlî olsun."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:

Tüm yaşamını İslam’a hizmet yolunda geçiren, binlerce talebenin yetişmesine vesile olan, ülkemizin büyük âlimlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenabı Hakk’tan rahmet; ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet, makamı ali olsun.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu:

"Alimin ölümü, âlemin ölümü gibidir" Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün İslam aleminin başı sağ olsun.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal:

"İlmi ile amil, alim, edep timsali, manevi rehberlerimizden,Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi için Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesi ve Sevenlerine başsağlığı diliyorum."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş:

"Manevî gönül sultanlarından, ilim ve hikmet ehli, mutasavvıf, fakih, muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Allah'tan Rahmet, ailesine, talebelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocamızın vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendilerine Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

"Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir. Anadolu’da binlerce talebe yetiştiren, devletine ve milletine sayısız hizmetleri bulunan #MahmudEfendiHazretleri’ne Cenab-ı Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet makamı âli olsun.."

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu:

"İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Mahmut Efendi emaneti Rabbine teslim etti."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş:

"İslam’ın inanç, ibadet, ahlak ve muamelâta dair emir ve nehiylerinin öğrenilmesi ve yaşanması için ilim ve irfan yolunda bir asra yakın mücadele yürüten, binlerce talebe yetiştiren Mahmud Efendi üstadımızın mekanı cennet, makâmı âlî olsun."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ:

"Yüreğinde taşıdığı Hakk sevgisi ve imanla ömrünü İslam’a hizmete adayan, yaptıkları ve yetiştirdiği talebeler ile manevi iklimimize büyük katkılar sunan Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe:

“Allah’tan geldik, yine O’na döneceğiz.” Son devrin manevi önderlerinden Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu efendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. İlmi, fazileti, yüreğine dokunduğu sayısız insanın duasıyla gitti ebedi aleme… Mekanı cennet olsun."

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici:

“Alimin ölümü, alemin ölümüdür” Ülkemizin manevi büyüklerinden, İstanbul’da, Anadolu’da binlerce talebe yetiştiren, Mahmud Efendi Hazretleri’ne Yüce Allah’tan rahmet, aile fertlerine ve müntesiplerine başsağlığı-sabır dilerim. Mekanı cennet makamı âli olsun."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

"Ülkemizin manevi kanaat önderlerinden, kıymetli Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Salı günü hastanede ziyaret edip, dua etmiştik. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Sevenlerine, talebelerine başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ederim."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

Dün gece rahmete kavuşan değerli alim, mutasavvıf Mahmut Ustaosmanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’na başsağlığı diliyorum.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği:

"Kendisini birkaç defa ziyaret etme mutluluğuna eriştiğimde hep şöyle derdi, Mevlamız Halid el Nakşibendi, Karadağ'daki atalarınızdan birinin öğrencisiydi. Terbiye medresesi Rabbani Alimi Şeyh Mahmud Efendi, canım kardeşim artık sevdiklerinle berabersin. Onlara selam ilet ve selam, rahmet ve hürmet senin üzerine olsun. Biz de cuma günü Fatih'teki cenaze namazına katılacağız."

Sanatçı Uğur Işılak:

"Mekânı cennet, makamı âli olsun hocamızın."

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: 

"Menzîli mübârek, mekânı cennet, makamı âlî rûhu ilâ yevm'el kıyâme şâd ü handân olsun İnşallah."

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı:

Bir asra yakın ömrünü Müslümanların tevhidi, tedrisi ve tenviri gayreti ile geçirmiş, ilim, irşad ve tasavvufi ahlakı yolunda ve halinde birleştirerek izzetli ve vakur bir neslin yetişmesine vesile olmuş, İslam’ın şeairinin inkişafı için nice sıkıntılara göğüs germiş kıymetli alimlerimizden Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin Hakka rıhlet ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Alimin ölümü alemin ölümü gibidir...

Mahmut Hocamıza Yüce Rabbimiz’den rahmetler niyaz eder, yakınları, talebeleri, sevenleri başta olmak üzere bütün milletimize taziyelerimizi arz ederiz.

 

Mahmut Efendi kimdir ve nerelidir? İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Efendi'nin vefat nedeni...Mahmut Efendi kimdir ve nerelidir? İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Efendi'nin vefat nedeni...

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hakk'a yürüdüİsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hakk'a yürüdü

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 89
  • Abdullah kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim(c.c.) rahmeti ile muamele eylesin..
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Asrımızın büyük âlimlerinden Mahmud Ustaosmanoğlu hoca efendiye Mevla gani gani rahmet eylesin amin.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim bizleride onun şefeatine nail eylesin inşallah
    Cevapla
  • Mustafa Helvacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunun yolcusu Efendiler efendisi Peygamberimizin takipçisi ehli sünnetin önderi Mahmut Efendi Hazretleri Rabbim mekanını cennet eylesin Amin ecmain
    Cevapla
  • 1299 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin cenneti ala nasip olsun hocamıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü