Yeşil Vatan için seferber oldular... Helikopter pilotunun tam isabet sevinci!

Marmaris'te devletin bütün imkanlarını kullandığı yangın söndürme çalışmaları 2. gününde devam ediyor. İşte Yeşil Vatan için verilen mücadelede seferber olan neferlerin görüntüleri.

GİRİŞ 23.06.2022 12:45 GÜNCELLEME 23.06.2022 17:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Marmaris'teki yangına 8 dakika içerisinde ilk müdahalenin gerçekleşmesinin ardından İletişim Başkanlığı, Tarım Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve AFAD'ın yer aldığı kriz masası oluşturuldu. 

Yangının ikinci gününde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 20 OGM helikopteri olmak üzere 27 helikopter ve 14 uçak söndürme çalışmalarına yeniden katıldı.

JANDARMA'DAN TAM İSABET

Orman Kahramanlarından AFAD'a, Jandarma'dan Sahil Güvenliğe kadar herkes seferber durumda.

Söndürme çalışmalarına katılan Jandarma helikopter pilotunun hedefi tutturma sevinci kameraya yansıdı.

İLK KEZ BİR KEREDE 7-10 TON SU ATAN TSK HELİKOPTERLERİ DE SAHADA

Yangınla mücadelede ilk kez bir kerede 7-10 ton su atan TSK helikopterlerinin göreve başladı.

MSB'den yapılan açıklamada "Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ile Marmaris’te devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek sağlanmakta olup 1 adet S-70, 1 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopterlerimiz de yangına havadan müdahale etmektedir." ifade edildi.

"GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER BUGÜN YA DA YARIN GÖREVE BAŞLIYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gelip burada siyaset yapmayın, Akşener kürsüye çıkıp siyaset yapıyor. Burada bir tane kaplumbağa kurtardım diye sevineceğinize. Gece görüşlü helikopterle ilgili çok riskli iştir, tüm dünya bilir. Allah korusun gece görüşlü helikopterle ilgili çok iyi hesap edilmesi lazım ki başka bir faciayla karşı karşıya kalmayalım. Gece görüşlü helikopterlerin göreve başlaması için temmuzdan daha geriye çektik, daha kısa zamanda başlayacak. Devlete iftira atmak doğru değildir. Gece görüşlü helikopterler bugün ya da yarın gece göreve başlıyor. " ifadelerini de kullandı.

YELKEN GÖNÜLLÜLERİ

Alevlere 1012 OGM personeli olmak üzere toplam 2604 personel, 253 arazöz ve 26 su tankeri olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 598 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait olmak üzere 20 TOMA ile müdahale ediliyor.

Yangına dün akşamdan beri durmadan, özverili bir şekilde müdahale eden orman işçileri, fırsat buldukça dinleniyor.

Yaptıkları çalışmaların ardından yorgun düşen ekipler dönüşümlü olarak buldukları alanlarda dinlenerek görevlerine geri dönüyorlar.

Orman Genel Müdürlüğü yangın filosu

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar caydırıcı degil , piknik yasaklanmadan yangınlar bitmez
    Cevapla
  • dikkatli 1 yıl önce Şikayet Et
    ama bay kemale sorsan hani helikopterler nerde der al sana devletin tüm ekipmanı hepsi orda
    Cevapla
  • Sinan Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Yangını çıkaranlar teröristleri hemen yanan bir ağaca bağlayıp oradan uzaklaşın bakalım bir daha yangın çıkıyor mu?
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ormanlara seyreltmeler ve ara yollar yapılmalı.
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan yangınlar daha çıkmadan bazı önlemlerin alınması lazım. Orman köylüsünü ormandan alt dalları almalarını, çürümüş yada yıkılmış ağaçlarını yada dere yataklarındaki yıkık ağaçları almalarını, gıcı, kozalak toplamalarını serbest bırakın, hayvan otlatmlarını serbest bırakın. Ormanların içi bir temizlensin. Köylüde yararlansın. Orman müdürlüğüde ormanları yollar ile yada bazı yerleri ağaçsız bırakarak , yangınları bir bölgede kalmasına yardımcı olsun. Ormanlar ilkbaharda, asker, köylü, geçici işçiler ile bir temizlensin. Yangınlar azalacaktır ve olanlarda büyümeyecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak