HDP'li vekil Hüda Kaya'nın oğlu gözaltında! PKK'lılarla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı

HDP milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammet Mücahit Saatçioğlu'nun kırmızı kategoride aranan PKK'lı teröristlerle fotoğrafları ortaya çıktı. Çanakkale TEM Şube Müdürlüğü, düzenlediği operasyonla Muhammed Cihad Cemre’yi gözaltına aldı.

GİRİŞ 25.06.2022 11:05 GÜNCELLEME 25.06.2022 12:28
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu konumundan bulunan HDP'den Milletvekili olan Hüda Kaya’nın oğlu Muhammet Mücahit Saatçioğlu, Mart ayında havaalanında üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanmış İBB’de çalıştığını beyan etmişti. Hüda Kaya’nın oğlu soyadını değiştirirken Terör Arananlar Listesinde Kırmızı Renk Kategorisinde aranan PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla kırsal alanda çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Çanakkale TEM Şube Müdürlüğü, düzenlediği operasyonla Muhammed Cihad Cemre’yi gözaltına aldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğüne gönderilen e-posta da  “HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammet Cihat Saatçioğlu Kandil’e PKK’lı teröristlerin yanına gidip geliyor. Orada örgüt yöneticileri ile görüşmeler yapıyor. Kandil’de teröristlerle çektirdiği fotoğrafları emniyet güçlerimizle paylaşmak istiyorum...” şeklinde ihbarda bulundu. 

SOYADINI “CEMRE ” OLARAK DEĞİŞTİRDİĞI ORTAYA ÇIKTI

İhbarda adı geçen Muhammet Cihad Saatçioğlu isimli 27. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu olduğu, 2021 yılında “Saatçioğlu” olan soy ismini mahkeme kararı ile “Cemre ” olarak değiştirdiği ortaya çıktı. 

KIRMIZI KATEGORİDEKİ TERÖRİSTLERLE KOL KOLA 

Gönderilen fotoğraflar incelendiğinde, Muhammed Cihad Cemre’nin  İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde Kırmızı Renk Kategorisinde aranan PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla kırsal alanda çekilmiş fotoğraflarının olduğu belirlendi. 

ÇUKUR BARİKAT OLAYLARINDA EN ÖN SAFTA 

Muhammed Cihad Cemre ilgili açık kaynaklarda yapılan araştırmalarda, PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla kırsal alanda çekilmiş başkaca fotoğraflarının olduğu, ayrıca 2015-2016 yıllarında Doğu ve Güneydoğu da gerçekleştirilen çukur/barikat operasyonları sırasında PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca kurulduğu değerlendirilen barikatlar önünde fotoğrafının olduğu ortaya çıktı. 

DÜZENLENEN OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI

Muhammed Cihad Cemre’nin yurt dışı giriş çıkış kayıtları kontrol edildiğinde Doğu ve Güneydoğu illerimizde bulunan sınır kapılarından çok sayıda giriş çıkış kaydının bulunduğu tespit edildi. Çanakkale TEM Şube Müdürlüğü, düzenlediği operasyonla Muhammed Cihad Cemre’yi gözaltına aldı.

DİĞER OĞLU UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI

Öte yandan Hüda Kaya’nın diğer oğlu Muhammet Mücahit Saatçioğlu da Mart ayında havaalanında üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanmıştı. Saatçioğlu ifadesinde CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalıştığını beyan etmişti.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 60
  • ÖMER FARUK 5 ay önce Şikayet Et
    Sen bu kılık ve kıyafetinle güya müslümanları temsil ettiğini mi sanıyorsun.Çocukları adı müslüman ismi ama sen ermenilerin içinde kalmış ve pkk ypg lileri temsil ediyorsun.Söylenecek çok söz var da sadece şunu söleyeyim. ALLAH HEPİNİZİN BELASINI VERSİN EN KISA ZAMAN DA.
    Cevapla
  • Yadem 5 ay önce Şikayet Et
    Simdi bu Müslüman görünümlü zindik pkkli devletten MV emekli maaşı alıyor di mi? Vah ki ne vah... cehennemde odun olsun o aldığın maaşlar
    Cevapla
  • Abdulqadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çıkar başındaki eşarb'ı bire soysuz. Güzel dinimize zarar veriyoruz. Sen ne anlarsın başındaki örtünün değerinden.
    Cevapla
  • mustafa kuri 1 yıl önce Şikayet Et
    kim hadsiz kim soysuz çikar örytünü gerçek yüzünü görelim
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Idam idam Refaranduma gidilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti