Kastamonu'da sağanak yağış: Köprüler çöktü! 'Dükkanları açmayın' uyarısı geldi

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde şiddetli yağışın etkisiyle taşan sel suları 2 köprüyü yıktı, bir mahallede ise evleri sel suları bastı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnebolu'da dere kenarında dükkanların açılmayacağını belirtti.

GİRİŞ 27.06.2022 10:17 GÜNCELLEME 27.06.2022 13:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu'da gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Bu çerçevede geçen yıl sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'da sabah saatlerinden itibaren tekrar çay ve dereler taşma noktasına geldi. 

BAKAN KOCA GÖREVLENDİRİLEN PERSONEL SAYISINI AÇIKLADI

13:31 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Batı Karadeniz’deki yoğun yağış nedeniyle oluşan, oluşabilecek sel afetlerinin yol açması muhtemel sorunlara karşı bölgede toplam 239 adet ambulans ile 1.573 personel, 15 UMKE timi ile 356 personel olmak üzere toplam 254 araç ve 1.929 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır." açıklamasını yaptı. 

AFAD'DAN SON DAKİKA UYARI

11:55 AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Kastamonu'nun İnebolu, Bozkurt, Abana, Çatalzeytin, Küre, Pınarbaşı, Şenpazar ve Cide ilçeleri, Karabük Merkez, Ovacık ve Safranbolu, Zonguldak'ın Devrek ve Gökçebey ilçeleri ile Bartın'ın Merkez ve Sinop'un Ayancık ilçesinde, taşkın riskinin tehlikeli boyuta geldiği belirtildi.

Duyuruda, "Taşkın sahasındaki vatandaşlarımızın, sel ve ani su yükselmesine karşı güvenli alanlarda olmaları, araçlarını dere kenarından çekmeleri, acil durumlarda 112'yi aramaları önemle duyurulur." ifadesi kullanıldı.

KASTAMONU VALİSİ: SAAT 11.00'DE GÜÇLÜ BİR YAĞIŞ BEKLİYORUZ 

10:16 Kastamonu Valisi Avni Çakır bölgedeki duruma ilişkin son durumu anlattı, vatandaşları uyardı. Çatalzeytin, Abana, Bozkurt, Cide, Şenpazar ilçelerinde dere kenarlarından uzak durulmasını istedi.

İNEBOLU ÇAYI TAŞTI

İnebolu'da gece saatlerinden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle İnebolu Çayı taştı. Taşan çay, çevredeki kameriyelere, dinlenme alanlarına ve Üreticiden Tüketiciye Köylü Pazarı'na zarar verdi.

Taşkın nedeniyle ilçedeki bazı evlerin alt katları su altında kaldı. Belediye hoparlörlerinden anons yapılarak, vatandaşların dükkanlarını açmamaları ve çay kenarına yaklaşmamaları yönünde uyarıda bulunuldu.

Kastamonu-İnebolu kara yolu da ulaşıma kapandı. İlçeye ulaşım, Abana üzerinden sağlanıyor.

İnebolu Çayı'nın üzerinde Üreticiden Tüketiciye Köylü Pazarı mevkisi ile terminal mevkilerinde bulunan ve yayaların kullandığı demir köprüler de yıkıldı. Köprünün yıkılma anı, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. İlçede elektrik kesintisi de yaşanıyor.

BOZKURT'TA EZİNE ÇAYI TAŞTI

Geçen yıl 11 Ağustos'ta sel yaşanan Bozkurt ilçesinde de Ezine Çayı'nın sağanağın ardından debisi yükseldi. Su, şehir merkezine yayılmaya başladı.

Ezine Çayı üzerinde bulunan menfez köprüler zarar gördü. Polis ve belediye ekipleri, vatandaşlara çay kenarına yaklaşmamaları ve yüksek yerlere çıkmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Belediye ve DSİ ekipleri bölgede çalışma yürütüyor.

BAKAN SOYLU: DÜKKANLAR AÇILMAYACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Gece boyunca ve bugün teyakkuz devam ediyor. Birçok noktada iş makineleri ve uyarılarla tedbir alındı. Ancak İnebolu'da dere çok yükseldi. Dere boyu dükkanlar açılmayacak. Valimiz ve tüm birimler çalışıyor. AFAD Başkanımız Yunus Sezer İnebolu'ya geçiyor. Allah muhafaza etsin" dedi.

KAYNAK: AA, DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 12
  • cehape yapmıştır 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hep ekrem yüzünden, cehape yüzünden. Başımızdakiler müslüman olsa afet mi olur? her yere hes yaptılar, doğayı bozdular her sene sel. sanki önceden yağmur yağmıyordu. Hep bu cehape
    Cevapla
  • Ramazan Özel 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen Z kuşağı mısın, doğal afetler hep olur Allah'ın takdiri geçmiş i bilmeden konuşma
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha bir sene önce sel felaketi yaşandı ama belli ki ders çıkarması gerekenler çıkarmamış. Kastamonu bu muameleyi hak etmiyor, bu şehir çok daha iyi hizmetler almalı.
    Cevapla
  • FARUK 1 yıl önce Şikayet Et
    ortasindan dere geçen ustelik yağmurda taşan dereye devlet ne yapsın ? sen derenin adeta içine oturursan olacak budur.
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    RABB im yardımcımız olsun.. Geçen yıl köyümüzdeki mezarların taşları dahi kırılmıştı.. yiğit inebolu lıları ve komşularımızı ve tüm memleketimizi alemi islami muhafaza eyle ya RABB
    Cevapla
  • Yaşar dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ata sözü derki dağ başına ev yapma yel alır dere kenarında ev yapma sel alır.. Biz akıllanmayız.
    Cevapla
  • FİRTUNA 1 yıl önce Şikayet Et
    Düz arazi vardı da biz oraya ev mi yapmadık...
    Cevapla
  • mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi seni azametinden senin rahmetine sığınırız.amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor