Kovid-19 haftalık vaka sayısı açıklandı! Yüzde 50 artış

Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 13-19 Haziran'da 10 bin 954 kişinin testi pozitif çıktı, 19 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 28.06.2022 12:07 GÜNCELLEME 28.06.2022 12:30
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığının haftalık Covid-19 verilerine göre, 13-19 Haziran'da 10 bin 954 kişinin testi pozitif çıktı, 19 kişi hayatını kaybetti.

Haftalık Corona virüs Tablosu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden açıklandı.

Buna göre, 13-19 Haziran'da 10 bin 954 kişinin testi pozitif çıktı, 19 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 7 bin 653 oldu.

BİR HAFTADA YÜZDE 50 VAKA ARTIŞI

Haziranın ilk yarısında 7 bin 500 civarında seyreden haftalık vaka sayılarında, bu hafta yaklaşık yüzde 50 artış hesaplandı.

Türkiye'de ilk Covid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020'den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 96 bin 696'ya yükselirken, 99 bin 15 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı ise 147 milyon 818 bin 598 doza ulaştı.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Pratsyen. syma 1 yıl önce Şikayet Et
    Saglık BAKANIMIZ corona sırada bir griptir dedi konu kapandı tekrar hortlatmaya gerek YOK. maske corona diyerek sacmalamaya hiç gerek yok.
    Cevapla
  • Corona İnsanı 1 yıl önce Şikayet Et
    herşey çok güzel olacak
    Cevapla
  • Babacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem mesele sağlık sa korona bakanı günlük sigaradan 300 kişi öldüğünü de bir zahmet aciklayiversin gıdalarda şeker oranı yüzde 3 Avrupa da 0.3 bunu düşürsün hadi görelim bakalım mesele sağlık sa eğer
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin çayın şekerine de Bakan mı karar verecek, koministlik mi var memlekette. Daha bilmiyorsunuz ki ne uydurasınız. Sırf muhalefet olsun torba dolsun. Bize ne ne yersen ye.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız. Buğday tarlalarını yanmaktan korusunlar mesele gıda kriziyse. Orman yangınlarını engellesinler mesele iklim kriziyse. Şimdi de kanser aşısını bulduğu söyleniyor müthiş doktor Uğur bey' in. Durmak yok A$I ya devam. Maskeleri de ikişer üçer kat takın ki hiç oksijen gitmesin beyinlere. Sonra solunum yolu yetmezliği yaşandığında hastanelerde oksijen versinler. Bu paradoksun içinde sürüklenip gidin.
    Cevapla
  • covid22 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak bir şey yok 3 aşı olduysan eğer bir de covid geçirdiysen koruma oranı cok yuksek oluyor.Bunyesı zayıf ınsanların karma aşı yapması ve maske takması onemlı.Bunun dısında yapacak bır sey yok hayat devam edıyor.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    3 doz aşı olup halen cavit oluyorsa bir insan ya a$ı aşı değildir ya da insan insan değildir. Kaç doz çiçek aşısı, verem aşısı, tatenoz aşısı, kabakulak aşısı oldunuz. Daha önce kaç doz grip aşısı oluyordunuz ? Sadece BİR, yetti mi EVET. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana 5,6 doz a$ı az. Şu dönemde enflasyondan tek etkilenmeyen şey a$ı ve maske. Evet konu sağlık ise o zaman en basit ağrı kesiciler bile bedava dağıtılmalı. Kalın sağlıcakla.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye maçlar hariç asıl maçlarda kapalı olması gerekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu