Cüneyt Arkın vefat etti: Başkan Erdoğan ve birçok isimden taziye mesajı

Beşiktaş Ulus'ta bulunan özel bir hastanede 85 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın için Başkan Erdoğan ve pek çok isim başsağlığı mesajı yayımladı.

GİRİŞ 28.06.2022 13:38 GÜNCELLEME 28.06.2022 14:08
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yeşilçam'ın Kara Murat'ı Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türk sineması için büyük kayıp olan usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın vefatı tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Büyük aktör Cüneyt Arkın için çok sayıda taziye mesajı yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan:

"Bu sabah beyaz perdemizin güçlü isimlerinden Cüneyt Arkın'ı kaybettik, ailesine ve yakınlarına şahsım, ailem ve milletim adına baş sağlığı diliyorum." 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop:

"Sinema tarihimizde unutulmaz bir iz bırakan usta oyuncu Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet diliyorum. Cesareti ve mertliğiyle öne çıkan bizim kahramanlarımızı canlandırdığı filmleriyle milletimizin hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam edecek. Mekanı cennet olsun."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

"Türk sinemamızın usta ismi Cüneyt Arkın’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecek olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

"Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam…Türk sinemasının efsane ismi sevgili Cüneyt Arkın'a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:

"Unutulmaz rolleriyle hafızalarımıza kazınan, Türk sinemasının çok değerli ismi Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Usta oyuncuya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

"Türk sinemasının kahramanı, beyaz perdenin duayeni, kıymetli sanatçımız Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

"Merhum Cüneyt Arkın milletimizin yüreğinde taht kurmuştur. Cüneyt Arkın'a Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhu şaad olsun, mekanı cennet olsun"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"Sinemamızın büyük ismi Cüneyt Arkın’ın vefatından büyük üzüntü duyduk. Allah rahmet eylesin. Cüneyt Arkın sinemamızın büyük bir ismi olduğu kadar, hepimizin çocukluk ve gençliğinin doğrudan ve iyiden yana olma, kötülere ve yanlışlara karşı çıkma sembolüydü. Kendisiyle yaptığımız sohbette sinemamız için gösterdiği hassasiyete tanık oldum. Daha da önemlisi millet olarak taşıdığımız değerlerin yaşatılması ve gelecek nesiller konusundaki hassasiyeti çok büyüktü. Cüneyt Arkın; Battal Gazi, Kara Murat ve Malkoçoğlu gibi değerleri yaşattığı gibi gelecek nesiller için yaşayacak bir sinema mirası bıraktı. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" 


AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş:

"Türk sinemasının duayen ismi, usta sanatçı Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

"Güle güle Komiser Kemal Güle güle Malkoçoğlu Güle güle Kara Murat... Sinemamızın efsane isimlerinden, hayat verdiği rollerle, Anadolu insanının yansıması olan Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet; ailesi, sanat camiamız ve Milletimize başsağlığı diliyorum."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya:

"Çok üzgünüm… Cüneyt Arkın; yüreğimizdeki vatan ve millet sevgimizin, iyilik ve dürüstlüğün beyaz perdedeki temsilcisiydi. Civan mertliğiyle bükülmez bileğimiz, yenilmeyen kahramanımızdı. Allah rahmet eylesin. Ailesi, sevenleri, sinema ve sanat camiasının başı sağ olsun…"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe:

"Kara Murat, Köroğlu, Malkoçoğlu, Battal Gazi… Hepimizin kahramanı, sinemamızın çınarı, destanlarımızın büyük aktörü Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun…"

Orhan Gencebay

Hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli bir sanatçıydı, izler bıraktı ve bırakacak. İstisna biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok eski arkadaştık. Neticede son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Sinemamıza gelen atraksiyonları ile kimsenin yapamayacağı sahneleri yapmıştır. Kendisiyle Film de çektik. Birçok anımız var. Çok da güzel şeyler yaşadık. Değerini bir çok nesil iyi bilir. Ben bir sanatçı dostu olarak anlatabilirim. Çok da yakışıklı biriydi. Dünya sahasına rahatlıkla çıkabilecekti.

Atilla Dorsay

Şu an öğrendim çok üzüldüm. O kadar yakışıklı bir adamdı ki Yeşilçam'ın büyük yıldızıydı. Dört Yapraklı Yonca ile filmler çevirdi. Ben en çok onu Türkan Şoray ve Filiz Akın ile olan filmleriyle hatırlıyorum. Bir stardı, bir star olmanın bütün gerekliliklerini yerine getirdi. Eşine sağdık bir eşti. Aşk filmlerinde de rol aldı, aksiyon filmleriyle bütünüyle bir sanatçıydı.

Serdar Gökhan:

Çok ince ve yufka yürekli bir insandı. Her şey dilindeydi. Karşılıklı rol yaptığımız zaman daha iyi rol yapma derdindeydik. Yolda öğrendim, yıkıldım. Dilim damağım kurudu. Tekrar başımız sağ olsun diyorum.

Nebil Özgentürk:

Halkın dertlerini gerektiğinde Sinema yapımcılarına zorlatan ama tabii ki Kara Murat gibi Karaoğlan gibi hala çok seyredilen kahramanvari filmlerinde de bulunmuş çok özel bir karakterdi Cüneyt Arkın. Gerçekten hayatı bir belgesel konusu, onun için de bu kadar konuşuyoruz. Çok hoş bir yüzü var Cüneyt Arkın'ın, o dönem sinemamız zaten yeni bir jön arıyor. Binlerce başrol oyuncusu var önümüzden geçen, samimi söylüyorum inanın bir Cüneyt Arkın efsanesini bulamayabiliriz. O zor koşullarda halkın kalbine yerleşmiş, biz ülke gibi bir insanı kaybetmiş bulunuyoruz. Cüneyt Arkın'ın yaptığı her şey olay olur hala, bu insanlar çok büyük bir mücadele başlattılar.

Uğur Işılak:

"Bir efsane, bir tarih, bir adam: Cüneyt Arkın Mekânı cennet, ruhu şad olsun."


Umut Mürare:

"Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından #CüneytArkın vefat etti. Usta oyuncuya Cenab-ı Allah'tan rahmet; başta kederli ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim."

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan:

"Sanat dünyamızın büyük ustalarından Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

Doç. Dr. Resul Kurt:

"Çocukluğumuzun Kahramanı, Bizans'ın Korkulu Rüyası, Kara Murat, Malkoçoğlu ve Battal Gazisi… Türk sinemasının koca çınarı #CüneytArkın 'a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 35
  • Turgut Öztan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahman ve Rahim olan Allah'ım Rahmet eylesin mekânı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • somali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoşçakal ÇOCUKLUĞUM. Hoşçakal NAYIR NOLAMAZ. Hoşçakal ATTAN ATÂ ATLAYAN ADAM. Hoşçakal BİZANSA DİZ ÇÖKTÜREN KARA MURAT , MALKOÇOĞLU.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Mekânı cennet olsun Rabbim günahlarını affetsin inşallah
    Cevapla
  • Ertuğrul Tunca 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. İyi adamdı ve yerli idi.
    Cevapla
  • anadolum 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz seni çok sevdik vatan evladı, Rabbim mekanını cennet etsin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi