Yurt içinde ve yurt dışında PKK'ya ağır darbeler: 15 terörist etkisiz

Eren Abluka operasyonunda 4, Pençe Kilit ve Pençe Kaplan operasyon bölgelerinde 6, Fırat Kalkanı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 5 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 29.06.2022 14:15 GÜNCELLEME 29.06.2022 14:25
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'ya yurt içi ve yurt dışında art arda darbeler vuruluyor. 

Eren-Abluka operasyon bölgesinde 4, Pençe Kilit ve Pençe Kaplan bölgelerinde 6 ve Fırat Kalkanı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 5 terörist etkisiz hale getirildi. 

EREN ABLUKA OPERASYONUNDA 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kaçamayacaksınız! Eren Abluka-2'de; Hakkari Kırıkdağ Köyü kırsalında 28 Haziran'da JÖH ve Jandarma Komando birliklerince J-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda 4 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz! Kahraman evlatlarımıza tebrikler" ifadelerini kullandı.

Hakkari'deki operasyonda 1 M16 silah, 2 Kaleşnikof silah, 9 Adet Kalaşnikof  Şarjörü, 5 Adet M16 Şarjörü, 4 Adet El Bombası, 1 Adet Termal Şemsiye, 1 Adet Uyku Tulumu, 1 Adet Sırt Çantası, 3 Adet Panço, 3 Adet termal kıyafet üzerlerinde ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNAN 5 PKK/YPG’LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MSB'den yapılan açıklamada "Suriye’nin kuzeyinde; teröristlerin saldırı girişimlerini karşılıksız bırakmadık, bırakmayacağız! Fırat Kalkanı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 5 PKK/YPG’li terörist Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi. Mücadelemiz kararlılıkla sürecek!" denildi.

EREN ABLUKA-19 NARKO TERÖR OPERASYONU BAŞLADI

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’da 1017 personelin katılımıyla Eren Abluka-19 (Hani/Gömeç) Narko Terör Operasyonu başlatıldı. Narko terör operasyonunun ilk gününde 6 milyon 376 bin 945 kök kenevir ele geçirildi.

Operasyonda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando, Jandarma Komando Özel Operasyon (JOPER), Jandarma Özel Harekât (JÖH), ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 1017 personel 50 operasyonel tim görev alıyor.

Operasyonun ilk gününde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat ve Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığınca, Hani ilçesi Gömeç mahallesi kırsalında gizlenmiş halde 86 nokta tespit edildi. Bu noktalarda yapılan aramalar sonucu;

-(6.376.945) kök kenevir bitkisi, 
-(245) kg kubar esrar,
-(8400) metre sulama kablosu,
 -(1) adet su motoru,
-(100) metre elektrik kablosu,
-(5) adet pil bloğu ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor.

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB'den yapılan açıklamada, "Pençe Kilit ve Pençe Kaplan operasyon bölgelerinde tespit edilen 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 61
  • Kursad 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy CHDP ASLANLAR SIZINKILERI Cehenneme postalamış. Başınız sağolsun. RABBIM kahramanların YAR ve yardımcısı olsun. Elleri dert görmesin. Dualarımız sizinle
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim güvenlik kuvvetlerimizi korusun yüceltsin muhafaza eylesin işleri rast gitsin terörün kökü kazinsin inşallah!
    Cevapla
  • seyfi 1 yıl önce Şikayet Et
    adamsın soylu
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    hükümete her türlü desteği verdik hala pkk pyd bitiremei kürt türk arap acem kardeşliğini sağlayamadı bundan sonrada çok zor
    Cevapla
  • Gürkan Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk şehir yapılanması KCK, Pys, Dhkp-c, Mlkp ve iş birlikci fetö imhasıda elzemdir, zaman kaybetmeden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması