Dezenformasyon ile mücadele teklifi ertelendi

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, dezenformasyon ile mücadele teklifinin ekim ayına ertelendiğini duyurdu.

Dezenformasyon ile mücadele teklifi ertelendi
Dezenformasyon ile mücadele teklifi ertelendi
GİRİŞ 29.06.2022 19:12 GÜNCELLEME 30.06.2022 09:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Cuma günü tatile gireceğini belirterek, "Ek bütçe, torba teklif, bedelli askerlik düzenlemesi, öğrenci affı, 3600 ek gösterge, bunların hepsinin 1 Temmuz Cuma gününe kadar tamamlanması planlanıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Cuma günü tatile gireceğini belirterek, "Ek bütçe, torba teklif, bedelli askerlik düzenlemesi, öğrenci affı, 3600 ek gösterge, bunların hepsinin 1 Temmuz Cuma gününe kadar tamamlanması planlanıyor. Bunun için dezenformasyon ile mücadele teklifini Ekim Ayı'na bırakmak durumunda kaldık" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, Meclis çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Anayasal olarak Meclis'in 1 Temmuz'da tatile gireceğini hatırlatarak, Meclis gündeminde olan ve öncelikli çıkması gereken yasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DEZENFORMASYON YASASI EKİM AYINA KALDI

Ünal, bütün bu yasaların 1 Temmuz'da yasalaşması gerektiğine dikkat çekerek, Dezenformasyon düzenlemesine ilişkin yasa teklifinin ise ekim ayına kaldığını duyurdu. Ünal gerekçesini şöyle açıkladı:

"Şimdi bütün bunlar 1 Temmuz'a kadar yasalaşması gerektiği için kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen 40 maddelik Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Ekim Ayı'na bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz. Ek Bütçe, torba kanun teklifi, bedelli askerlik düzenlemesi, öğrenci affı ve e-ticaretle ilgili düzenlemeler tamamlanacak."

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile dezenformasyonun suç haline getirileceğini belirten Mahir Ünal, "Dezenformasyon siyaset üstü bir konu. Dezenformasyon a partisi ya da b partisi ile ilgili bir konu değil, küresel bir sorun. Dezenformasyonla ilgili ülkelerin yaptığı yasal düzenlemelerin oluştuğu bir zemin maalesef henüz daha olmadı. Mesela kamu barışına karşı dezenformasyon suçu nedir? Kurumlara karşı dezenformasyon suçu nedir? Kişilere karşı işlenen dezenformasyon suçu nedir? Bunun kendi içinde algoritmasının oluşturulması, yasa yapma tekniği ve siber hukuk açısından yapılması gereken düzenlemeler" diye konuştu.

TARAFLAR DİNLENECEK

Ünal, bu zaman zarfında tarafların da dinleneceğini kaydederek, "Biraz da bu zaman içinde diğer tarafların da bu konuda görüşleri alınarak dezenformasyon konusunda tam bir toplumsal mutabakatın oluşması çok önemli. Çünkü dezenformasyon yalnızca cezayla engelleyebileceğimiz bir şey değil. Dezenformasyon, sosyal medya okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, yüksek farkındalık, hakikate sadakat, gerçeklik kaybıyla mücadele gibi birçok konuyu ve dolayısıyla da ciddi bir toplumsal mutabakatı da gerektiriyor" dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Dezenformasyon ceza ile önlecek birşey değil! Birde yurtdışımdan komunist çinden gelen Dezenformasyon ne yapacaksın google de "Disinformation tactics used by China" Çinin Dezenformasyon,taktikleri! önce Milleti ve okulda öğrencileri egiteceksin. Tayvanlılar çinden gelen Dezenformasyon innanmıyorlar halk bilinçl eğitimli Dezenformasyon kanmıyorlar hata Dezenformasyon yayanlarla dalga geçip alay ediyorlar!
    Cevapla
  • @Yaz dostuma cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende çinli var demiyor adam sen yorumu iyi oku! Yurtdışıdan yani örneğin çinden gelen takma Türk ismi kulanarak Dezenformasyon yayalardan bahsediyor adam! Konuyu meseleyi iyi oku iyice anla çııkıp bizde çinli yok diyip ört bas etme konuyu!
    Cevapla
  • Yaz dostum 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Çinli çok.
    Cevapla
  • mcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar acil bir yasayı neden erteliyorsunuz anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • 6116 1 yıl önce Şikayet Et
    alın almanyada ki fransa da ki yasanın aynısını çıkarın.böylelikle demokrasi havarileride susmuş olur.diyeceğim ama onlar yine bir kulp bulurlar.onlar için basın ve düşünce özgürlük demek yalanlarla milleti kandırıp kışkırmak demek.
    Cevapla
  • balcılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten çok geç kalınmıştı,Bir an önce çıkmas gereken bir yasa,Hala neye erteliyorsunuz anlamak mümkün değil
    Cevapla
  • yalan gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    gerçek yada yalan. bu kadar basit. karmaşıklaştırmaya gerek yok. gerçekse sorun yok, yalansa verirsin cezasını adalet yerine gelmiş olur. yalanın sanalı sanal olmayanı diye bir ayrımı olamaz. üstelik sanalda normalde ulaşamayacagın büyük kitlelere ulaşabildigin için tahribatı daha büyük olabilecegi için cezasıda ona göre belirlenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi