ABD'de tutuklu bulunan uyuşturucu baronu Türkiye'ye getirildi

Reyhanlı Katliamının planlayıcısı Yusuf Nazik’in ifadelerinde, “saldırının talimatını aldım” dediği, ABD'de tutuklu bulunan uyuşturucu baronu Memet Gezer Türkiye’ye getirildi.

GİRİŞ 30.06.2022 08:53 GÜNCELLEME 30.06.2022 09:44
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'in ifadesinde, saldırının talimatını aldığını belirttiği Memet Gezer, uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'ye getirildi.

Gezer'in, ABD'de bulunduğu bilgisini alan İnterpol Europol Daire Başkanlığı, ABD'li yetkililer ile yürütülen çalışmalar sonucunda, Gezer'in sınır dışı edilmesi hususunda mutabık kaldı.

ABD'li görevliler refakatinde Türkiye'ye getirilen Gezer, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince İstanbul Havalimanından teslim alındı.

9 Mayıs 1967 Antakya doğumlu Gezer, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan kırmızı bültenle uluslararası düzeyde, "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" gibi muhtelif 17 suçtan ise ulusal düzeyde aranıyordu.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yanı ile PTT binası önünde 2013’te gerçekleşen iki ayrı patlamada 53 kişi yaşamını yitirmiş, 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü. 

 

REYHANLI'DAKİ TERÖR SALDIRILARI

Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde 8 yıl önce gerçekleşen iki ayrı patlamada 53 kişi yaşamını yitirmiş, 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü. Terör saldırılarının ardından ilçe merkezinde patlama yaşanan yerde 11 Mayıs Şehitleri Anıtı yapılarak yaşamını yitirenlerin isimleri 2 park, 5 okul ve 50 cadde ile sokağa verilmişti.

Reyhanlı Katliamı

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 101
  • bilo1453 1 yıl önce Şikayet Et
    chdpkkiyiciler şok ta gardaşları yakalandı
    Cevapla
  • Mavili 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu türler ve vatan hainleri yaşarsa devlet büyük vebal alır. İdam ŞART & ŞART
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    asın bu serefsızı ...
    Cevapla
  • Mehmet KASTAMONU 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hainleri KÖR BIÇAKLAR İLE PARÇA PARÇA KESİN İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Hükümdaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam idam idam
    Cevapla
  • hmd 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke idam yürürlükte olsaydı.
    Cevapla
  • Sır 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye avrupa da idam yok çünki orda terör yok olsa idam olurdu, avrupanın askeri olan teröristler burada terör eylemi yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!