Osmaniye'de geçici barınma merkezinden kaçan 35 yabancıdan 24'ü yakalandı

Osmaniye Valiliği, kentteki geçici barınma merkezinden kaçan 35 yabancı uyrukludan 24’ünün yakalandığını, diğerlerini bulmak için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

GİRİŞ 02.07.2022 01:18 GÜNCELLEME 02.07.2022 02:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, haziran itibarıyla ülkede yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak geçici barınma merkezlerine alınması uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde bulunan bir grup yabancı, saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Geçici barınma merkezinde halihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir."

 

KAYNAK: AA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Sedef 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke zaten bize ait değil artık! Elin Yunanı bile Konstantinopolis'i aldığımızda ilk işimiz şehri mültecilerden temizlemek olacak diyor yemin ederim tek umudumuz o kaldı göz göre göre işgal edildi topraklarımız.
    Cevapla
  • Konyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin geldiği duruma bak vay arkadaş
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olmuş durumuna? Dünyanın Amerika Avrupa dahil bütün ülkelerinde mülteci sorunu var önemli olan nasıl yönettiğin.senin gibilere kalsa yunan gibi vur öldür değil mi?
    Cevapla
  • cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    videoda 35 kişeden fazlası var.
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak