Demirtaş'tan terörist başı Abdullah Öcalan için skandal çağrı

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK'nın yayın organlarından birine yaptığı açıklamada, terörist başı Abdullah Öcalan için 'barış aktörü' diyerek özgürlük istedi.

Demirtaş'tan terörist başı Abdullah Öcalan için skandal çağrı
Demirtaş'tan terörist başı Abdullah Öcalan için skandal çağrı
GİRİŞ 02.07.2022 01:04 GÜNCELLEME 02.07.2022 01:07
Bu Habere 241 Yorum Yapılmış

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve gündeme ilişkin yazdığı mektupta, terörist başı Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi.

DEMİRTAŞ'TAN ÖCALAN'A METHİYELER: BARIŞ AKTÖRÜYMÜŞ!

Örgütün yayın organlarından birisine konuşan Demirtaş, 'Türkiye'deki en etkili barış aktörünün' Öcalan olduğunu söyledi. Terörist başının desteğinin olmaması durumunda barış yolunda mesafe kat edilemeyeceğini ifade eden Demirtaş, "PKK, Öcalan'dan başka hiç kimseyi dikkate almaz." dedi.

TERÖRİST BAŞINA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

PKK elebaşına 'tecrit' uygulandığını söyleyen HDP Eski Eş Başkanı, "Tecrit kaldırılsın' demek ne suçtur ne de yanlıştır. Tersini savunmak ahlak dışıdır ve suça ortak olmaktır." diye konuştu.

MUHALEFETE ÇAĞRI: ORTAK ÇÖZÜMDE UZLAŞIN

CHP'nin başını çektiği ittifak ortaklarına da çağrı yapan Demirtaş, "Muhalefetin nasıl bir çözüm önerdiklerini ana hatlarıyla şimdiden ortaya koymalarıdır. Kürt sorunu Türkiye'nin birliği ve barış içinde çözülecekse HDP dahil tüm muhalefetin şimdiden ortak bir çözüm stratejisinde uzlaşmaları, Türkiye'nin geleceği açısından çok gerekli ve önemlidir." dedi.

KILIÇDAROĞLU, DEMİRTAŞ'IN SERBEST KALMASI İÇİN 'BİZE OY VERİN' DEMİŞTİ

Terörist başına özgürlük isteyen Demirtaş'ın 'birlik' çağrısında bulunduğu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Van'da gerçekleştirdiği Belediye Başkanları Çalıştayı'nda "Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" ifadelerini kullanmıştı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 241
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet , anası ermeni babası kürt alevisi , bu adam türkiyeyi bölmek için seçilmiş piyon
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu nasıl mahkum ki istediği kanala istediği zaman istediği şekilde röportaj verebiliyor.
    Cevapla
  • Cemal Sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş senin çok şeyden haberdar olmadığın belli avukatları aracılığıyla yapılıyor bu açıklamalar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam tutuklu değil mi ya? Ne açıklaması yapıyor böyle?
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Selo kendisine dikte edileni konuşmuş. Konuşmasa defterini dürecekler demek ki! İçimizdeki gizli pkk lılar hemen insan hakları, demokrasi, özgürlük, barış vs... yalanlarla, algılarla TV lerde boy gösterdiklerine şahit olacağız demektir. Millet olarak dikkatli olmak zorundayız. Malum bu uşaklar uşaklığı vizyon olarak görmeye alışkındırlar da!..
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl nobel barış ödülü dağıtılır, nobel kim. Nobel dinamiti icat eden kişi, herhalde insanlara çiçek yağdırsın diye icat etmedi. Öcalan barış aktörüymüş, oldu niye olmasın. Binlerce insanın hayatını söndirecek eylem yap, yaptır, devletin kurumlarına ve malına zarar ver, ülkeyi kan gölüne çevir, tüm bunlar barış için olsun. O zaman tüm hdp lilerin ailelerini katledelim, yanlış anlaşılmasın gayemiz barış için. Sonra bir daha konuşalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar