Kaçak geçiş cezalarına yüzde 75 indirim geliyor

Torba teklif ile köprü ve otoyollardaki kaçak geçişe yüzde 75 indirim geliyor.

Kaçak geçiş cezalarına yüzde 75 indirim geliyor
Kaçak geçiş cezalarına yüzde 75 indirim geliyor
GİRİŞ 02.07.2022 07:39 GÜNCELLEME 02.07.2022 07:39
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

TBMM gündemindeki torba teklif ile köprü ve otoyollardaki kaçak geçişlerdeki katlamalı cezalara yeni kademelendirme gelirken, bu kapsamdaki önceki cezalara oranla yaklaşık yüzde 75 indirim uygulanacak.

Yeni uygulamanın kapsamına, yasanın yürürlüğünden önceki kaçak geçişler de dâhil edildi. Ulaştırma Bakan Yardımcısı Enver İskurt yeni uygulama ile ilgili olarak "Daha önce tebligat gittiği zaman trafik cezaları gibi erken ödemede yüzde 25 indirim vardı. Burada biz, ilk bir ay içinde öderseniz ceza oranını yüzde 75 gibi ciddi bir oranda indiriyoruz" bilgisini verdi.

İskurt, devlet otoyollarında kaçak geçiş oranın yüzde 6,9, Yap-İşlet-Devret modeli otoyollarda ise yüzde 7,8 olduğunu kaydetti. Enver İskurt, kaçak geçişlerle ilgili olarak yapılan tebligatlardan sonra yüzde 80 oranında geri dönüş olduğu ve ödeme yapıldığını da söyledi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye zamanında ödeyenler enayimi adam hem kaçak geçip kanunalri cigneyecek hem cezası yüzde yetmiş beş düşecek dürüst vatandaşı cezalandırmak resmen bu
    Cevapla
  • SEBAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzenli ödeyenlerin kişilerin paralarını da %75 iade edin o zaman.
    Cevapla
  • ysd 1 yıl önce Şikayet Et
    3aya kadar aynı olsun
    Cevapla
  • Hamza yalçınkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Hgs bazen kendinden yüksek kesebiliyor.yaşadığımız olaydan biliyorum hgs de para var yavaş geçiş yaptığımız halde çok fazla para çekiyor. Bir de sahte plaka işi var tabiki biz hiç boğaz ķöprüsünden geçmediğimiz halde kaçak geçiş cezası geldi. İşin yoksa gel bide bunlarla uğraş...
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    benim gibi cezasını gününde ödeyenin suçu ne .trafiksigortası 1650 olmuş nasıl ödeyim bu nasıl artış
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu indirim zamanında ödeyene yapılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor